Читај ми!

Табаковић: Кампања без фер-плеја

Значај фер-плеј је велики, али то се није показало у „изборној утакмици", рекла кандидаткиња коалиције "Покренимо Србију" за премијера Јоргованка Табаковић.

Кандидат коалиције "Покренимо Србију" за премијера Јоргованка Табаковић оценила је, на отварању реновираног кошаркашког терена на Лабудовом брду, да је значај фер-плеја велики, иако се то, како тврди, није показало у "изборној утакмици".

Табаковићева је истакла да деца и омладина, на кошаркашком терену, треба да се склоне са улице и науче фер-плеју и поштовању правила игре.

"Да ли има више доказа колико нам је то потребно од непоштовања правила игре у овој изборној кампањи? Али, онај ко нема резултате и ко нема чиме да се похвали, а то је власт, непоштеним и нефер начинима покушава на неки начин да дискредитује своју конкуренцију", оценила је Табаковићева.

Према њеним речима, о неодговорности власти говори и податак да је 25 одсто грађана незапослено, више од 20 одсто сиромашно, а да су терен изградили грађани од свог новца, иако је то требало да учини држава.

"Они који причају да се боре против незапослености и сиромаштва, раде апсолутно супротно, повећавајући и цифре незапослених и сиромаштва, али и показују колико су неодговорни према младим генерацијама", сматра Табаковићева.

Актуелна власт, казала је она, у најсиромашнијим општинама гради хале и безене, јер на тај начин "кроз злоупотребу јавних набавки може у џеп да се стави који динар, а уопште је не занима да ли родитељи могу да купе улазницу за базен".

"Морате да признате да то нису ретки случајеви да смо по броју самоубистава изузетно високо рангирани и да депресија о којој нико неће да говори захвата многе људе, управо зато што су им убили сваку наду", рекла је Табаковићева.

Она је додала и да су она и лидер СНС Томислав Николић јуче разговарали са инвеститорима из САД, Азије и Европске уније, који, како тврди, желе с напредњацима и пре избора 6. маја да разговарају о будућности и улагањима у Србију.

Вучић: ДС тера инвеститоре из Београда

Заменик председника СНС-и кандидат за градоначелника Александар Вучић изјавио је да Демократска странка "само продубљује постојеће проблеме, терајући потенцијалне инвеститоре из Београда", и да је не интересује проблем незапослености.

Вучић је, приликом отварања фискултурне сале у основној школи у Јајинцима, рекао и да ДС "нема никакав конкретан план за привлачење нових инвестиција у Београд", саопштено из СНС.

Он сматра да ДС тера инвеститоре из Београда, што, како наводи, показује и "непријатељски став Драгана Дјиласа према градоначелнику Њујорка Рудолфу Дјулијанију".

Заменик председника СНС тврди и да Ђилас "игнорише кључне проблеме са којима се Београђани суочавају".

Вучић је рекао да су Србији и Београду потребне промене, јер не могу себи да дозволе још четири године незапослености и стагнације, са огромном бирократијом и корупцијом.

Према његовим речима, пред грађанима је јасан избор - СНС која има конкретне планове, са једне и ДС, "која је до сада демонстрирала само негативну кампању и мањак препознавања проблема", са друге стране.

Вучић је поново позвао грађане да не расипају гласове на мале партије, јер, како тврди, само јака СНС може победити ДС и донети потребне промене.

понедељак, 22. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару