Читај ми!

Табаковићева: Домаћи привредници важнији

Јоргованка Табаковић поручила да ће та опција, уколико освоји власт, увести сиву економију у регуларне токове и бескомпромисно се борити против мита и корупције на свим нивоима власти, али и да су јој домаћи привредници у односу на стране инвеститоре важнији.

Кандидат за премијера коалиције "Покренимо Србију" Јоргованка Табаковић поручила је да ће та опција, уколико освоји власт, увести сиву економију у регуларне токове и бескомпромисно се борити против мита и корупције на свим нивоима власти, али и да су јој домаћи привредници у односу на стране инвеститоре важнији.

"Домаћи привредници су најважнији и њима треба посвећивати пажњу. Ви сте они који су ту сваког дана, ви месите хлеб који треба да једемо заједно, а наша је обавеза да обезбедимо да имате брашно, где да спремате хлеб и где да га продате и ко да га купи", поручила је Табаковићева на скупу привредника у Центру "Сава".

Она је, представљајући економски програм те коалиције, рекла да је важно да се привреда ослања на сопствене снаге и да је то новина коју нуди и на коју се ослања економски модел напредњака.

Уз напомену да се економски програм коалиције окупљене око СНС-а заснива на развоју производног сектора, уместо услужног, развоју јавно-приватног партнерства и концесија и подстицају извозно орјентисане привреде, Табаковићева је рекла да је могуће да држава финансира своје основне делатности кроз јавно-приватно партнерство и да, уместо задуживања, води политику штедње.

Јоргованка Табаковић је рекла да СНС има урађен пројекат за реформу јавног сектора, који би на тај начин постао одговоран и који, између осталог, обухвата питање "департизације".

СНС, како је додала, приводи крају и нови закон о рачуноводству, а та странка ће, како тврди, увести и сиву економију у регуларне токове и бескомпромисно се борити против мита и корупције на свим нивоима власти.

"Не могу се доносити закони који важе за све осим за оног ко их доноси или за његове пријатеље", рекла је Табаковићева и додала да је привреда база на којој је све остало надградња: култура, образовање, здравство.

Табаковићева је навела и да ће СНС, уколико освоји власт, обезбедити потпуну независност правног система и омогућити да се грађани и капитал осећају правно сигурним.

"Потребно је увести и прогресивно опорезивање", навела је Јоргованка Табаковић, додајући да је неопходно вратити се производњи и реалном сектору.

Основни посао државе је, према њеним речима, да створи што већи број пореских обвезника који ће државу сматрати својом, па неће избегавати да плаћају порезе.

Економски програм СНС-а, како је додала, није резултат "књишког" знања, већ стручњака који су радили у привреди.

"Као што кажемо да је Томислав Николић ујединитељ, тако вам тврдимо да је овај програм програм који треба сваком привреднику у Србији", рекла је кандидат за премијера СНС-а.

Страни инвеститори очекују кључну улогу СНС-а

Јоргованка Табаковић је новинарима, који су присуствовали почетку састанка са члановима страних привредних делегација у хотелу "Златник" у Земуну, изјавила да је реч о изузетно значајним стратешким инвеститорима, изузетно заинтересованим за улагање у област енергетике, инфраструктурних пројеката, примарне пољопривредне производње и прерађивачке индустрије.

Ти инвеститори, по њеним речима, долазе из САД, Лондона и Кине, и схватају потенцијале Српске напредне странке и очекују да ће она имати кључну улогу у реализацији програма и пројеката који су наведени у предизборним програмима странке.

"Они желе да на време стану у ред и да разговарају са онима који обећавају и који ће и обезбедити уређен амбијент у коме ће без корупционих путева и разних пречица бити могуће, по принципу јавно-приватних партнерстава, улагати у те стратешке гране, које у Србији заиста имају потенцијала", поручила је Табаковић.

Она је додала да ти пројекти значе могућност за стварање нових радних места, али без кредитних линија и без "отварања потемкинових села у току изборне кампање".

"Реч је о дугорочним пројектима који ће у року од десет година заиста моћи да приме оних 100 милијарди евра о којима је говорио Томислав Николић. Ти пројекти могу да буду постављени фазно и да већ у прве две године почну да дају ефекте који ће бити импозантни и по броју нових радних места и у смислу побољшања животног стандарда", рекле је Табаковићева, која је са председничким кандидатом коалиције "Покренимо Србију" Томиславом Николићем разговарала са члановима страних привредних делегација.

Вучић: Задовољни само победом

Кандидат Српске напредне странке (СНС) за градоначелника Београда Александар Вучић рекао је да је победа једини резултат којим ће та странка бити задовољна после избора 6. маја.

"Победа је једини резултат којим ћемо бити задовољни, без обзира на огроман новац за прљаву кампању, неравноправне услове и све оно што су наши противници радили у претходном периоду", рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Београду.

Он је позвао Београђане да на изборе изађу у што већем броју и гласају за листу "Покренимо Београд", јер, како је рекао, једино они могу да победе Демократску странку.

Вучић је рекао да му је жао што кандидат Демократске странке за градоначелника Драган Ђилас није пристао на дуел у којем би "противници показали различите визије Београда" и "дали допринос развоју демократије".

"Овако су показали да је за њих најбоља идеја да вам вежу руке у рингу и онда вас ударају и рукама и ногама, јер кад уложите 4,5 милиона евра у прљаву кампању, онда вам је јасно да нису ни желели фер борбу", рекао је Вучић.

Он је рекао да се предизборна кампања ДС-а свела на, како је рекао, "нешто најпрљавије и најодвратније што је Србија видела у последњих 20 година".

уторак, 23. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару