Читај ми!

(Не)спорна Николићева диплома

Спор ЛСВ и СНС око факултетске дипломе Томислава Николића се наставља. Зорана Михајловић из СНС показала новинарима диплому Факултета за менаџмент у Новом Саду. ЛСВ: Чим је питање о дипломи "унервозило напредњаке да прете тужбом, нешто је проблематично".

Рођен је 15. фебруара 1952. године у Крагујевцу. По звању је мастер економиста. Техничку школу, грађевински смер, завршио је у Крагујевцу, а дипломирао на Факултету за економију и инжењерски менаџмент у Новом Саду. То о Николићу пише на сајту СНС. Податке о образовању пре пар дана -оспорила је Лига Социјалдемократа Војводине.

"Ја сам као народна посланица, али пре свега као грађанка Србије поднела захетв факултету на ком је наводно завршио мастер студије и дипломирао да добијем комплетан студентски досије да бисмо схватили на који начин се ова особа образовала", каже Александра Јерков из ЛСВ-а.

Лига је саoпштила да им је на приватном Факултету за економију и инжењерски менаџмент речено да Николић код њих није дипломирао него само завршио мастер студије и да је то у спротности с подацима на сајту.

Напредњаци тврде да је то прљава кампања. Због повреде части и угледа Томислава Николића најављују тужбе и показују дипломе.

Зорана Михајловић из СНС-а показала је диплому Томислава Николића и рекла да су напредњаци то урадили како би сви видели „да је све оно сто је ДС говорила и њихови партнери била лаж".

Напредњаци траже накнаду од два милиона динара, а новац ће кађу, дати у хуманитарне сврхе.

Новинаре је занимало зашто, ако је дипломирао 2007, Николић на изборима 2008. године наступа као грађевински техничар.

"Ја сад стварно не знам шта су разни медији објашњавали. Чињеница јесте да је Српска напредна странка данас одговорила на све разне оптужбе и лажи које се месецима више чују против председника СНС-а. Ево урадили смо, донели смо дипломе, прегледајте сваку, мислим да је то довољно", одговорила је Зорана Михајловић.

У међувремену в.д. декана Факултета за менаџмент потврђује да је Николић дипломирао код њих у генерацији 2006/2007 . године, да је био ванредни студент одељења у Београду које је касније угашено.

Александра Јерков објашњава да никада није ни рекла да Николић није дипломирао али да најава тужбе потврђује панику напредњака и да нешто није у реду.

"Разлог је што је Тома Николић изјавио у априлу 2006 да студира права у Крагујевцу и да ће дипломирати за годину дана. Он према сазнањима јесте дипломирао за годину дана, али не на правима у Крагујевцу већ економију у Новом Саду. Поставља се питање када је уписао факултет, колико дуго је студирао какав је студент био, да ли је за годину дана успео да заврши економски факултет у Новом Саду", истиче Александра Јерков.

Од повереника за информације од јавног значаја ЛСВ тражи да омогући јавности увид у податке о образовању свих кандидата, јер они нису приватна лица.

Прве оптужбе на рачун Николићевог образовања својевремено је у књизи "Викиликс ми јавља" покренуо његов бивши шеф Војислав Шешељ.

уторак, 23. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару