Читај ми!

Николић: Негативна кампања олакшаће победу

Томислав Николић каже да је очекивао да ће предизборна утакмица бити фер и да ће тешко победити на изборима, али да је, откад је почела негативна кампања против његове коалиције, сигуран да ће лако победити.

Председнички кандидат коалиције "Покренимо Србију – Томислав Николић" тврди да је очекивао да ће предизборна утакмица бити фер и да ће тешко победити на изборима, али да је, откад је почела негативна кампања против те коалиције, сигуран да ће лако победити.

"Господину Тадићу поручујем да не може од мене да начини непријатеља, јер ја не мрзим никога, али ми је веома индикативно да се понаша непријатељски, да организује овакве видове кампање и да укупно против мене потроши 1.000 радних места", рекао је Николић у кол-центру напредњака у КПГТ-у.

Он је додао да би било боље да је ДС запослио хиљаду људи, јер би они тада можда и дали глас за ту странку.

"Негативна кампања је ударац на промене, а ја сам само једна од личности која се бори за те промене, можда и најугледнија и у коју грађани имају највише поверења. Због тога је фокус политичке борбе на мени, а не на ономе шта је влада урадила", рекао је Николић.

Лидер напредњака тврди да актуелна власт негативном кампањом упада у замку, јер, како напомиње, он веома лако може да докаже да то што они говоре није истина.

Николић је навео и да је ће ови избори означити крај система у коме је у борби против политичких противника који су у опозицији и који су слабији све дозвољено.

То није забележено у ЕУ ка којој Тадић стреми и у коју и ја желим да уведем Србију, рекао је Николић.

Упитан да прокоментарише Тадићеву изјаву да је у Србији данас највиши степен демократије, Николић је рекао да то можда Тадић тако види.

Можда за њега има превише слободе, чим му је Уставни суд дозволио да буде председник ДС-а и Србије. Чим Уставни суд ћути на захтев да ли уопште може да се трећи пут кандидује за председника, за њега има превише слободе, оценио је Николић.

Према његовим речима, Тадићу је све дозвољено, а питање је шта је дозвољено грађанима.

Упитан да ли мисли да је грађанима јасна политика коју он нуди, Николић је одговорио да је апсолутно сигуран да је њима све јасно.

"Ако је и било несигурности, спотови Бориса Тадића доказују да сам ја чврсто одлучио да Србију водим у ЕУ и да од тога нема одступања, као и да сам некада другачије говорио. То само показује да сам од дана када сам променио свој живот остао потпуно доследан идеји коју сам унео у СНС", навео је Николић.

Реформа правосуђа лоша, СНС ће урадити нову

Томислав Николић оценио је данас, у разговору са грађанима које је звао из колцентра СНС, да је реформа правосуђа у Србији лоше спроведена и да судије доносе пресуде у зависности од тога ко се суди, додајући да ће, уколико његова партија дође на власт, извршити реформу правосуђа.

"Наше судије гледају против кога се суди, да ли је богат или члан неке странке, и на основу тога одређују како ће да суде", рекао је Николић.

Грађани, према његовим речима, све чешће добијају пресуде пред Међународним судом правде у Стразбуру јер тамо, како је казао, не гледају против кога се суди.

Он је оценио да када грађани изгубе веру у правосуђе, онда губе веру и у државу.

СНС ће, уколико освоји власт, навео је Николић, морати да изврши реформе правосуђа, али неће дирати судије које добро раде, већ ће им давати рокове у којима морају да реше предмете.

Николић је у разговору са грађанима рекао да је потребно напунити здравствене фондове "јер је здравство запуштено", сваком детету треба обезбедити дечији додатак и омогућити младима да се врате у Србију, након школовања у иностранству.

уторак, 23. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару