Читај ми!

Тадић: Без олако датих обећања

У овој кампањи не дајем недостижна обећања, већ се држим свог плана са пет приоритета, а то су: евроинтеграције, економски развој, образовање, борба против криминала и корупције и очување Космета у границама Србије, поручио председнички кандидат Борис Тадић у емисији "Око".

Евроинтеграције, економски развој, образовање, борба против криминала и корупције и очување Космета у границама Србије - пет је приоритета које намеравам да решим уколико ми грађани Србије повере нови мандат, изјавио је гостујући у емисији "Око", на РТС-у, председнички кандидат листе "За бољи живот", Борис Тадић.

Овде можете погледати емисију "Око"

Тадић наводи да у његовом плану нема, како каже, обећања кула и градова и да јасно говори грађанима да нас до краја године очекују озбиљна искушења у домену економије, макроекономске реформе, као и вођења рачуна о курсу динара, као и о инфлацији.

"Ми не можемо ићи у европске интеграције уколико не мењамо економску структуру српске привреде. Њу не можемо мењати уколико не мењамо структуру образовања нашег становништва. Удео у иновативности знања. Компоненете науке у привређивању. Не можемо доводити стране инвеститоре у Србију, уколико не успостављамо правни поредак. А све то не можемо учинити, уколико не решимо један хроничан историјски проблем Србије, а то је Косово и Метохија", рекао је Тадић у "Оку".

Додао је да су свих пет тачака његовог плана веома повезане и да зависе једна од друге, као и да су последица дугогодишњег искуства у вођењу државе.

"Мере су врло комплексне. Добро планиране. Оне су последица саветовања са стручним људима. Ми данас имамо куд и камо више искуства него што смо имали пре осам година. Прошли смо сито и решето и мислим да је ово реалистичан план. Неће га бити лако остварити, због тога ја на ове изборе не излазим са олаким обећањима", навео је Тадић.

Говорећи о образовању, Тадић је поновио да нема могућности за развој домаће привреде, без велике и значајне реформе образовања.

"Сада се поставља велико питање да ли да у будућности сви делови образовања треба да буду унутар једног министарства или би требало размишљати о формирању министарства које је више везано за развој - као што су наука и високо образовање", рекао је Тадић и додао да о томе треба размишљати после избора.

Тадић истиче да привреда Србије не може да постигне велике стопе раста без имплементације нових технологија у производне процесе.

"'Фијат' је одличан пример нове технологије. Ја се надам да ћемо веома брзо завршити разговоре и са 'Данијелијем'. 'Бош' је одличан пример нове технологије. Имамо још неколико компанија са којима преговарамо, у овом тренутку, а које би морале да дају нову димензију, ново убрзање технолошког развоја у Србији", навео је председнички кандидат листе "За бољи живот".

Одлични услови за инвестирање 

Условима које Србија пружа инвеститорима нико не може да одоли, тврди Тадић и као пример наводи изјаву италијанске министарке коју, како је рекао, медији у Србији нису запазили.

"Министарка рада Италије је пре неки дан изашла и изазвала велику буру у италијанској јавности, само код нас то није регистровано, рекавши да Италија мора да промени своје законе о раду, како би се спречило да све инвестиције из Италије оду у Србију", напоменуо је Тадић.

Председнички кандидат листе "За бољи живот" наводи да, приликом преговора о статусу кандидата Србије, није хтео да прихвати услове неких земаља ЕУ које инсистирају на признању независности јужне покрајине Србије и додао да се битка за Косово и Метохију наставља у тешким околностима. На питање да ли борба за Косово и Метохију спортским речником више подсећа на фудбал - где се игра на време, или на тенис- где се игра на добре и лоше потезе, Тадић је рекао да је то "мешавина спортских активности".

"Ту има и стратегије, ту има и тактике, ту има и жртава фигура. Ту има и неопходности да издржите врло велики притисак. Има и неопходности да у тренутку када обављате дужност председника Републике издржите индивидуални притисак, који иде искључиво на вас, а не на друге институције. Али, политика је такав посао, шта да се ради", рекао је у "Оку" Тадић.

Он је навео да никада више не жели да буде председник Републике док владу води друга партија и, подсетивши да је имао такво искуство, оценио да је то веома лоше за Србију.

Борис Тадић је поновио да у овој кампањи не даје недостижна обећања, већ да се држи свог плана са пет приоритета, али је ипак обећао, како каже, оно што је до њега.

"Обећавам да ћу да радим сваки дан, као што сам радио и до сада, између 14 и 20 сати дневно. Да ћу да браним интересе ове земље. Да ћу свакога дана да радим на испуњењу плана који сам зацртао испред себе", закључио је Тадић.

уторак, 23. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару