Читај ми!

Јовановић: Србију чекају велики послови

Србију на путу ка Европској унији чекају велики послови, рекао кандидат за председника Србије и лидер коалиције "Преокрет" Чедомир Јовановић у Ваљеву. Влада мора бити ефикасна, а у политици су неопходни детаљан план и анализа, рекао Јовановић у Обреновцу.

Председнички кандидат Коалиције Преокрет Чедомир Јовановић рекао је на предизборном скупу у Ваљеву да Србију на путу ка Европској унији чекају велики послови.

Јовановић је пред више од 500 грађана на Тргу војводе Мишића у центру града рекао да је преокрет неопходан у свим сегментима живота и друштва.

Јовановић је лидерима највећих странака Борису Тадићу (ДС) и Томиславу Николићу (СНС) поручио како је неопходно да сви раде на пословима који чекају Србију на путу у Европу.

"Не можемо на том путу бити разједињени - једни за Европу, а други у блату у којем се сада налазимо", рекао је Јовановић.

Јовановић је рекао и да тај посао мора почети одмах 7. маја и да Преокрет неће, како је рекао, као неки други до сада, трговати мандатима и местима власти и у управним одборима.

"Не може Борис Тадић више да буде и председник и премијер и министар и судија и тужилац и да на крају трчи маратон", поручио је Јовановић.

Говорећи о Слободану Милошевићу, Јовановић је рекао да није разумео време на крају 20. века.

"Да је Милошевић на Косову Пољу, уместо реченице 'Умемо да се бијемо, ако не умемо да радимо', рекао 'Нећемо да се бијемо, хоћемо у Европу', народ би га послушао и многи проблеми би били решени", оценио је Јовановић.

На митингу је говорио и председник СПО-а Вук Драшковић који је поручио социјалистима и њиховом лидеру Ивици Дачићу да "нове Владе неће бити без Преокрета".

Јовановић: Влада мора бити ефикасна 

Јовановић је у Обреновцу рекао да Србија данас живи на клизишту и истакао да влада мора бити ефикасна, а да су у политици неопходни детаљан план и анализа.

"Политика је посао као и сваки други. Има своје радно време. Има људе који тај посао раде. Мора постојати и неки план да бисмо у том послу били озбиљни. И анализа онога што се у међувремену урадило", рекао је Јовановић, саопштио је ЛДП.

Према његовим речима, тачно је да је Београд другачија средина од оне коју видимо пред собом када погледамо у Србију, тачно је да се у Београду нису понављале грешке из дана у дан какав је то био случај са такозваном "великом политиком".

"Републичка влада је била неефикасна и онај који је води данас се крије са својим министрима у изборној кампањи. Београд је данас бољи, јер смо ми свој живот уградили у ту политику и на тим вредностима које данас имамо пред собом ми градимо очекивање са којим идемо пред Србију ових последњих дана кампање, тражећи од Србије подршку за посао који желимо да урадимо након избора 6. маја", поручио је Јовановић.

Лидер ЛДП-а је навео да је та странка још пре четири године схватила колико је било важно разумети потребу нашег друштва како би се извело из ровова.

"Имали смо довољно енергије да подржимо договор демократа и социјалиста и снаге да у оквиру тог договора афирмишемо неке вредности које су данас општеприхваћене, као што је професионализација јавних предузећа, департизација државе, афирмисање потпуно другачијег односа према људима и полагање рачуна", рекао је Јовановић.

уторак, 23. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару