Читај ми!

Мркоњић: Не очекујем промену власти

Не очекујем промену власти после мајских избора, рекао функционер СПС-а Милутин Мркоњић. Мркоњић рекао да би поново прихватио место министра инфраструкуре.

Потпредседник Социјалистичке партије Србије Милутин Мркоњић рекао је да после мајских избора не очекује промену власти, као и да би поново прихватио место министра инфраструкуре. Мркоњић сматра да после избора неће доћи до промене власти.

"Мислим да грађани добро знају и схватају, без обзира на тешкоће у којима живе да је ова влада урадила доста у систематизацији послова који предстоје, односно да они у сваком тренутку знају шта треба да се уради и шта је национални приоритет", навео је Мркоњић и додао да ће те приоритете морати да поштује свака наредна влада.

Функционер СПС-а је додао да кампања његове партије траје цео његов живот и да није потребно да присуствује на свим митинзима који се одржавају.

"Мени је важније да завршим онај део посла који смо започели. У току наредне недеље отворићемо још два градилишта на облизници око Београда - деоницу од Батајнице до Добановаца и од Орловаче до Бубањ Потока, али не у оквиру кампање", рекао је Мркоњић.

Он је навео да није приметио да је кампања посебно прљава, додавши да је очекивао да ће бити још прљавија.

"Они који немају шта да покажу и да кажу они морају да измишљају, а они који имају шта да покажу они кажу - ево урадили смо то и то. И логично је да ми који смо на власти морамо народу показати шта смо урадили", рекао је Мркоњић.

Милутин Мркоњић је додао и да би поново пристао на тренутну министарску функцију, како је рекао, бар на пола мандата.

"Коридор 10 је завршен у дужини од око 200 километара од укупно 330 километара, а других 130 је нападнуто. Расписани су тендер, изабрани извођачи и гради се, а да би се то завршило, потребан је континуитет", сматра Мркоњић.

На тим великим пројектима, као што је путна инфраструктура, не би, сматра Мркоњић, требало да буде прекида, као што је било после 2000. године, када је, како је рекао, било страховитог реваншизма према свим пројектима који су рађени у претходном периоду.

"Сада мислим да тога неће бити без обзира ко дође на власт. Са тог становишта није важно да ја будем присутан, али је важно због континуитета да се ови послови заврше", навео је Мркоњић.

Функционер СПС-а је додао да би његово присуство било значајно и због одржавања континуитета у кадровским решењима у Министарству. Рад Министарства је тако организован да за послове грађења одговорају предузећа, а за послове надзора одговара Министарство што раније није био случај, објаснио је Мркоњић.

Упитан да ли би у владу са Српском напредном странком, Мркоњић је одговорио да не зна ко је то.

"Не знам које то. Људи никад нису били на изборима, не знам ко су. Нека иду на изборе нека се докажу. То сам рекао и моме другу Дачићу - изађи на изборе и покажи какав си, и као што видите он ради изванредно", рекао је Мркоњић.

Милутин Мркоњић је похвалио синоћни концерт певачице Ане Бекуте, на коме су, како је навео, били сви који поштују њено стваралаштво, међу којима су Борис Тадић, Ивица Дачић, Славица Ђукић Дејановић и читав низ министара.

уторак, 23. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару