Читај ми!

СНС: Нов модел економског развоја

Србија ће бити држава у којој ће се знати ко шта ради, ко се чиме бави, рекла потпредседница СНС-а Јоргованка Табаковић у Крагујевцу. Потребно је да се окренемо производњи и извозу, истакла Табаковићева.

Потпредседница Српске напредне странке Јоргованка Табаковић изјавила је у Крагујевцу да је Србији потребан потпуно нов модел економског развоја.

"Потребно је да се окренемо производњи, као и извозу који има највећи нето ефекат", рекла је Табаковићева на конференцији градског одбора СНС-а у Крагујевцу.

Она је истакла да ће, када СНС победи, Србија бити држава у којој ће се знати ко шта ради, ко се чиме бави, и да ће институцијама бити враћене надлежности.

Табаковић је нагласила да СНС има припремљене законе, као што су о рачуноводству где фирме неће моћи да приказују губитак, а да директор има рачуне напољу, да има виле, куле, џипове, затим законе о реформи јавних предузећа, јавно-приватном партнерству, и јавним набавкама, као најважнијим.

Потпредседница СНС је критиковала укидање Службе друштвеног књиговдства где се, како је рекла, "могло пратити прање новца, подизање готовине и уплата пореза и доприноса на плате" и запитала по ком основу и како је могла да се назове Националном штедионицом приватно предузеће које је претворено у банку и од чега су профитирали, како је рекла, "Динкић и пријатељи".

Наглашавајући да је Српској напредној странци Крагујевац изузетно важан, као град који је срце Шумадије, Табаковићева је рекла да је "Крагујевац заборављен град који се данас лажно представља симболом и примером како ће Србија да се развија".

"Ми смо уверени да ће Крагујевац и његова околина бити талац аутомобилске индустрије", рекла је Табаковићева и додала "да одговорно тврди да је Фијат оштетио све грађане Србије тиме што је субвенционисањем банака да дају кредите да се купе аутомобили који су 90 одсто производ из увоза, а лажно представљен као домаћи производ".

Вучић: Више оних који желе промене 

Кандидат Српске напредне странке за градоначелника Београда Александар Вучић изјавио је да напредњаци у страначкој евиденцији имају око 215.000 сигурних гласова Београђана.

То је, како је оценио, "армија о којој остале странке само могу да маштају".

"Победа је на дохват руке. Али не можемо да седимо код куће и чекамо да нам победа падне са неба, него треба сви да изађемо на изборе 6. маја", рекао је Вучић.

Вучић је истакао да напредњаци имају и више од 215.000 евидентираних сигурних гласова, пошто у ту цифру нису урачунати чланови породица присталица СНС.

Кандидат за градоначелника Београда данас је био у Кол центру СНС-а и телефоном разговарао са грађанима.

Вучић је позвао грађане који желе промене да изађу и гласају 6. маја.

"Сигуран сам да има више оних који желе промене, од оних који желе статус кво", рекао је Вучић.

СНС: Испитаћемо праксу страначког запошљавања

Српска напредна странка је најавила да ће после избора, уколико буде дошла на власт, испитати праксу запошљавања по страначком кључу и извршити ревизију пословања јавних предузећа.

СНС ће, како се наводи у саопштењу, испитати праксу запошљавања "по страначком кључу чланова Демократске странке и њихових коалиционих партнера - Социјалистичке партије Србије и Уједињених региона Србије".

"Урадићемо ревизију пословања јавних предузећа и открићемо све оне, који су добили посао искључиво захваљујући чланству у странци. Подстицаћемо запошљавање стручњака, и при том нећемо гледати којој странци припадају", наводи се у саопштењу.

Поводом изјаве лидера УРС-а Млађана Динкића да прихвата одговорност "што је велики број људи запослен у јавним предузећима преко политичких странака", СНС је саопштила да су коначно и "политички противници признали истину на коју напредњаци стално указују".

СНС тврди да само напредњаци могу да донесу стварне промене и деполитизацију јавног сектора.

Динкић је раније данас изјавио да прихвата свој део одговорности због тога што је велики број људи запослен у јавним предузећима преко политичких странака и да нова влада мора одмах након избора да крене у разбијање партократије.

Том приликом, Динкић је позвао све остале странке да оне и њени лидери отворено прихвате свој део одговорности за садашње стање и да се придруже напорима УРС да се таква пракса прекине.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару