Читај ми!

Тадић: Већи степен демократије и слободе

У Србији влада највећи степен демократије и слободе у историји друштва, рекао председнички кандидат Борис Тадић у Шапцу. Италијанска "Калеаро група", велики произвођач аутомобилске навигационе опреме, намерава да инвестира у Ниш, рекао власник те фирме после разговора са Тадићем.

Председнички кандидат коалиције "Избор за бољи живот" Борис Тадић оценио је да у Србији влада највећи степен демократије и слободе у историји друштва.

"Некада је у кампањи било гласних порука, простаклука, претњи, насиља и подлости. То се изменило и Србија се у позитивном смислу мења као земља, успоставља се демократија", рекао је Тадић на предизборном скупу у Шапцу.

Тадић је рекао да ће његовим реизбором на место председника Србије почети "нова акција" која ће, како је рекао, после веома тешких времена економске кризе омогућити боље околности за живот младих као и сигурност за пензионере.

Председнички кандидат коалиције "Избор за бољи живот" оценио је да је Србија постала "најпримамљивија земља страним инвеститорима". 

Тадић је рекао да је једна од кључних тачака његове политике решавање проблема Косова и поручио да Србија неће ратовати, али да ће учинити све како би заштитила грађане на Косову.

"Апсолутно се не слажем са ставовима својих политичких опонената, не мислим да је Косово срце Србије већ је то сваки грађанин и свака беба, али не дам да нас газе на Косову", рекао је Тадић. 

Тадић је рекао и да ће Србија дипломатским путем обезбедити специјалан статус за север Косова, цркве и манастире, Србе у енклавама као и да ће учинити све да се реши питање имовине Срба на Косову.

На скупу су говорили и потпредседник ДС-а Душан Петровић као и лидер Социјадемократске партије Србије Расим Љајић, а подршку председничком кандидату дао је и селектор рукометне репрезентације Србије Веселин Вуковић.

Тадић је данас обишао и Геронтолошки центар "Срем" у Руми где је истакао да се мора водити брига и о старијим сународницима.

"Европски континент ће се суочавати са једним изазовом, а то је продужени животни век на један добар и успешан начин. Многе научне институције данас веома много улажу у повећање квалитета живота и у познијем добу, изнад 80 година", рекао је Тадић.

Тадић је захвалио управи Центра на начину на који су осмислили живот за старије суграђане развијајући креативност, подижућу добру енергију и оптимизам, што је, како је додао, нама свима у Србији потребно независно од животног доба.

Тадић: Нове инвестиције у Нишу 

Власник италијанске "Калеаро групе" Масимо Калеаро изјавио је у Београду, на састанку са кандидатом за председника Србије и лидером Демократске странке Борисом Тадићем, да намерава да инвестира у Ниш, где планира да производи аутомобилске навигационе уређаје бренда "телефункен".

Тадић је, у изјави новинарима после састанка, рекао да му је велико задовољство што је са Калеаром имао прилику да разговара о веома значајном пројекту, инвестицији у навигациони и телекомуникациони уређај у аутомобилској индустрији са добро познатим брендом "телефункен", којим данас управља "Калеаро група".

"То је једна од најбољих производњи навигационе опреме за аутомобилску опрему у свету, која се уграђује у све најпознатије светске моделе аутомобила. Ово је још једна компонента која ће се вероватно уграђивати и у 'фијат 500 ларџ' у Србији", навео је Тадић.

"С друге стране, веома сам задовољан што је то инвестиција за коју Калеаро одлучује да иде у Ниш, наш телекомуникациони и софтверски центар и обезбеђује ангажовање нашег инжењерског потенцијала у том некада електроничком и телекомуникационом центру Србије, истакао је Борис Тадић.

Поред радне снаге, људи који ће радити механички део послова, очигледно је да ће кроз овај пројекат бити запослени и многи инжењери, истакао је кандидат за председника Србије.

То је, према његовим речима, веома важно не само у производњи у домену аутомобилског кластера, већ и у електроничарској индустрији, у телекомуникационој и софтверској индустрији.

Тадић је указао да ће навигациони уређај који ће се производити у Нишу бити уграђиван у аутомобиле најмоћнијих компаније - "Ферарија", "Масератија", "Бентлија", "Реноа" и других.

"Задовољан сам што аутомобилски кластер, а на овај начин и телекомуникациона индустрија, добијају новог битног играча на нашем тржишту и што Србија отвара могућност запошљавања наших радника, инжењера. То је један нови допринос развоју града Ниша", оценио је Тадић.

Калеаро је захвалио Тадићу и Влади Србије на успеху које су постигли на путу приближавања ЕУ, посебно добијању статуса кандидата. Према његовим речима, многе италијанске фирме су већ присутне у Србији, а уверен је да ће их бити још.

Калеаро је рекао да су позитивна искуства многих фирми допринела да се "Калеаро група" одлучи на инвестицију у Србију, као и искуства заједничких пријатеља, попут утицајних личности као што су Монтецемоло, Бенетон, Маркионе.

Српски инжењери - неискоришћен потенцијал

Калеаро је рекао да жели да искористи велики потенцијал инжењера у Србији, који су одувек били познати по својим иновацијама, а који су неискоришћен капацитет.

Он је најавио да намерава да успостави сарадњу између истраживачких института у Италији и истраживачког центра у Нишу. Радну снагу, како је истакао, не намерава само да користи у смислу мануелног рада, већ интелектуалног.

"Калеаро група" је однедавно постала власник бренда "телефункен", подсетио је Калеаро, рекавши да му је жеља да тај бренд развија у Европи, а нарочито би се окренуо према тржишту Русије, где велике аутомобилске компаније покрећу своју производње.

Србија и Ниш би могли бити један мост, и производи из Србије би могли покривати све произвођаче аутомобилске индустрије у земљама бившег Совјетског савеза, навео је Калеаро.

"Калеаро група" је високо-технолошка компанија која се бави телекомуникационом електроником и електроником за ауто-индустрију.

Њихови уређаји се уграђују у престижне аутомобилске марке попут Бентлија, Масератија, Ферарија, Ланчије, Пежоа, Јамахе, Алфа Ромеа, Реноа и Ситроена.

"Калеаро група" је власник брендова Калеаро, Телефункен, Квантум, Диесис, и послује у четири фабрике у Италији, Словачкој и Тунису. Овај концерн има велики производни програм и интегратор је великог броја добављача.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару