Читај ми!

Србији потребне идеје нових странака

За излазак из политичке, економске и социјалне кризе потребно је да власт у Србији преузму нове политичке партије, сматрају представници малих странака који су гостовали у емисији Око. Уместо да представе своје идеје и политичке програме време су углавном искористили за критику власти и међусобних програма.

Проблем предизборне кампање, сматрају представници малих партија, јесте то што бирачима у Србији велике странке не нуде ништа ново. И власт и опозиција, оцењују, говоре о проблемима које су биле у прилици да решавају, али се њима нико није бавио.

"Не можете да откријете ко је био власт до сада, сви су се преселили у опозицију и у овом тренутку сви изгледају као невинашца и нуде да ураде оно што су могли када су били на власти. Грађани желе нове људе и нове идеје, проблем ове кампање је што нема нових идеја", рекао је Бошко Обрадовић из Двери.

Са тиме су се сложили Небојша Лековић из Социјалдемократског савеза и Орхан Драгаш из Покрета радника и сељака, сматрајући да само нове странке на политичку сцену могу да донесу спасоносна решења.

"Али не може бити једина предност то што је неко нов на политичкој сцени. Лако је скупити потписе и регистровати странку, али то није гаранција за успех без правих идеја", рекао је Драгаш.

У свакој од три странке сматрају да имају најбоље идеје и програме, али своје време у емисији, гости Ока углавном су користили за критику других.

"Србија стоји на четири стуба несреће, то су системска корупција, организовани државни криминал, монополи и партократија", рекао је Орхан Драгаш додајући да се Покрет радника и сељака залаже за народни капитализам у коме би радници били акционари који учествују у раду својих компанија.

Небојша Лековић рекао је да програм Социјалдемократског савеза има четири кључне тачке за излазак Србије из кризе.

"Ми ћемо обезбедити сигурну исплату пензија тако што ћемо Телеком дати на управљање пензијском фонду, обезбедићемо новац за помоћ малим пољопривредницима, донети Закон о заштити грађана од банака и увести националне материнске пензије за све мајке које имају четворо деце", објаснио је Лековић, наглашавајући да ће помоћ ратарима износити више хиљада евра по газдинству.

Двери сматрају да су најважније тачке њиховог програма увођење Министарства за породицу, подстицаји за рађање и раст домаће производње.

"Конкретне мере су прогресивно опорезивање јер не могу исте порезе плаћати тајкуни и сиромашни, и давање малим породичним фирмама могућност да порез не плаћају у првој години пословања", рекао је Бошко Обрадовић.

Могуће постизборне коалиције још нису тема о којој говоре, сложили су се представници све три партије, додајући да би власт формирали само са оним партијама које би хтеле да спроводе њихове програме.

уторак, 23. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару