Читај ми!

Коштуница: Нипошто у ЕУ

Нити се исплати нити се мора ићи у ЕУ, Србија треба да буде самостална и политички неутрална држава и са свима у свету треба да сарађује, истакао Војислав Коштуница.

Кандидат Демократске странке Србије за председника Србије Војислав Коштуница изјавио је  да Србија нипошто не би требало да уђе у ЕУ и да треба поништити све што је урађено у процесу евроинтеграција.

Коштуница је скупу у Горњем Милановцу говорио о штетности приступања Србије ЕУ и истакао да евроинтеграције воде поништењу државе коју су стварали Карађорђе и Милош Обреновић, јер "садашња власт од државе прави недржаву".

"Нити се исплати нити се мора ићи у ЕУ, Србија треба да буде самостална и политички неутрална држава и са свима треба у свету да сарађујемо а гледамо српске интересе и сачувамо нашу неутралност", истакао је Коштуница.

Он је навео да Турска 13 година има кандидатуру за чланство у ЕУ, а Македонија шест година и оценио да је статус кандидата "потпуно безвредан" и да је то начин за даље уцене Србије којој се уместо сопственог намеће Бриселски устав.

Коштуница је рекао да је власт претерано задужила Србију и да ће дугове морати да враћају будуће генерације, а власт је допустила и да се отворе многа политичка питања, као што су Статут Војводине и проблеми у Санџаку.

Поповић: Укинути фирмарине   

Кандидат Демократске странке Србије за градоначелника Београда Александар Поповић изјавио је да ће та странка, уколико дође на власт, укинути фирмарине и да ће учинити све јавне набавке транспарентним.

Поповић је приликом посете предузећа "Репрек" у Земуну рекао да се предузетници сусрећу са 45 такси и накнада, међу којима су и фирмарине, које се морају морају укинути, јер је реч, како је истакао "о накнади за коју држава и град не дају апсолутно никакву услугу онима који накнаду плаћају".

Поповић се осврнуо и на проблем јавних набавки, за који је рекао да ће ДСС, када буде у градској власти, иницирати измене Закона о јавним набавкама, како би се омогућило да мала и средња предузећа на тендерима приликом јавних набавки од стране државе добију 20 процената предности.

"Наш програм подразумева да све јавне набавке и тендери буду на интернету, односно да комплетан поступак буде транспарентан, чиме ће се избећи корупција, због које се сада губе милони динара буџетских средстава", закључио је Поповић.

уторак, 23. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару