Читај ми!

Дачић: Снага коалиције СПС-ПУПС-ЈС

Предизборни скупови широм Србије показују велику снагу коалиције СПС-ПУПС-ЈС, рекао председнички кандидат Ивица Дачић и позвао грађане да му укажу поверење.

Председнички кандидат Ивица Дачић оценио је у Барајеву да предизборни скупови широм Србије показују велику снагу коалиције СПС-ПУПС-ЈС, а грађани их подржавају у поруци да је одбрана националних интереса Србије изнад свега.

"Моја порука је јасна, немам длаке на језику, Србија је изнад свега и свакога и грађани добро разумеју шта говорим", рекао је Дачић на предизборном скупу у Барајеву, поновивши да је за евроинтеграције "само онолико колико су у интересу Србије".

Нико не може, према његовим речима, да нам оспори право да бранимо интересе земље, уверен да би нас и међународни фактори много више поштовали ако не бисмо прихватали све што нам понуде.

"Морамо да дефинишемо који су нам циљеви и шта бранимо. Водећи конфузну политику, грађане остављамо у забуни и охрабрујемо међународне институције на још јаче притиске. Обећавам вам, ја никада нећу потписати ниједну одлуку која није у интересу Србије", истакао је Дачић.

Враћајући причу на други колосек, председнички кандидат је критиковао своје политичке противнике да не износе јасно своје ставове о најважнијим темама, како се не би замерали Бриселу, Вашингтону...

"Ми морамо јасно да кажемо да је економска ситуација последица нерешених политичких прилика, проблема на Косову и Метохији... Ко ће данас да улаже у земљу којој може да додје до сукоба супротстављених грана", запитао је лидер СПС.

Дачић, важним сматра и питање опстанка Републике Српске, без обзира на притиске да се промени Дејтонски споразум, као и борбу против сепаратизма на деловима територије Србије.

Он жели и хоће да се изјасни да Србија никад не сме да одступи од националних интереса и инсистира на мирном тражењу решења и нагласио је да хапшења Албанаца нису реципрочне мере, с обзиром на то да се ради о особама које су нарушавале уставни поредак и кршиле законе.

Одговорити истом мером, сматра Дачић, је "изгледа најбољи дипломатски поступак", а приштинским властима је поручио "да се не играју ватром".

"Велики брат је иза њих, али може врло брзо да се склони", поручио је Дачић.

Како тврди председнички кандидат, неопходно је улагати у сваки део територије Београда, али и читаве земље и оценио да ће предизборна обећања током кампање имати смисла само уколико након избора победници буду кренули у њихову реализацију.

Дачић инсистира да је његова кампања резултат његовог додадашњег рада и уверен је да је на предстојећим изборима 6. маја "најсигурније кладити се на коалицију СПС-ПУПС -ЈС и не слушати позиве демократа и напредњака да не расипају гласове", јер ће свакако владу правити са социјалистима.

"Не могу да направе владу без нас, могу међусобно, а то бих баш волео да видим, јер би у том случају наша странка била најјача опозициона. Никоме није успело да превари народ. Мој број је девет, то је број центарфора, што значи да морам да дам гол и победим", рекао је Дачић и позвао  становнике Барајева да му на изборима укажу поверење.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару