Читај ми!

Тадић: Борба против корупције приоритет

Улагање у инфраструктуру промениће изглед Србије, рекао председнички кандидат Борис Тадић. У новом мандату посебно ћу усмерити пажњу на борбу против корупције и зато тражим поверење за нови мандат, истакао Тадић. Градоначелник Драган Ђилас посетио Рударски басен "Колубару".

Председнички кандидат коалиције "Избор за бољи живот" Борис Тадић поручио је грађанима Љига да ће деоница пута Љиг-Прељина, али и генерално улагање у инфраструктуру променити лице овог краја и целе Србије.

Окупљеним грађанима Тадић је поручио и да ће његова пажња у новом мандату бити посебно усмерена на борбу против корупције.

"Од вас тражим енергију и поверење за нови председнички мандат, јер тај мандат треба да нас одведе до коначног циља - чланства у ЕУ", поручио је Тадић.

Када наши противници кажу да није битна ЕУ, они заправо кажу да ће пут младих кроз живот у Србији бити много тежи од пута њихових вршњака из земаља у ЕУ, навео је Тадић.

Најављујући и у новом мандату наставак борбе против корупције, Тадић је истакао да је до сада, у првој фази, Србија на колена бацила организовани криминал, а да ће у другој та иста енергија бити уложена у обрачун са корупцијом.

"То је суштински важно, јер је корупција пошаст савременог човечанства и спречава развој. Упућују нам примедбе да нисмо довољно радили на томе - ми смо радили више него сви пре нас. Да не буде никакве дилеме - пре нас нико није урадио више", поручио је Тадић.

Додао је и да се неће одустати од провере спорних приватизација, јер, како је навео, "нико од политичара који данас наступају на изборима нема право да држи лекције, јер су они све то могли да ураде док су били на власти".

"Нема никога ко није био на власти у последњих 20 година и зато би могли мало да спусте тон кад је реч о борби против корупције јер ће им се то вратити као бумеранг чим правни систем и истражне институције заврше оно што је до њих", истакао је Тадић.

Тадић је рекао да је уверен да ће деоница пута од Љига до Чачка односно до Прељине донети "добро овом граду, створити нове, добре околности за развој Лига и околине, променити лице овог краја, али и целе Србије".

На том путу било је и грешака и проблема, који се како је рекао исправљајују у ходу. Тадић је подсетио на пет важних поља рада - ЕУ, Косово, економија,  улагање у младе и борба против корупције.

Коначно, Тадић је истакао значај улагања у образовање и поменуо као лош пример "Нокије", која, како је навео, није могла да издржи конкуренцију "Самсунга" и "Ајфона" управо зато што није довољно улагала у иновације.

"Или, пример Холандије, која у пољопривреди има ниво производње од 75 милијарди евра, наспрам Србије која има само три милијарде евра, и то управо због улагања у иновације", истакао је Тадић.

У посети Љигу, Мионици, Ваљеву и Убу, са Тадићем су били и Ружица Ђинђић, Нада Колунџија и Александар Влаховић, а у Љигу им се придружио и фудбалски репрезентативац Саво Милошевић.

Тадић је данас обишао градилиште нових објеката Истраживачке станице Петница и том приликом истакао да је улагање у образовање и науку једна од кључних ствари пред Србијом у наредним годинама.

Он је рекао да је Петница ових година била драгоцена веза између средњошколаца и студената са науком, односно касније привредом.

"Држава ће наставити да улаже у Петницу и сличне институције како би подигла не само научни подмладак, него и функционалну писменост становништва", рекао је Тадић.

Споразум о сарадњи ДС и Зелених Србије

Програми Демократске странке и странке Зелени Србије су компатибилни и врло лако смо нашли заједнички језик, изјавио је у Новом Саду потпредседник ДС Бојан Пајтић.

Он је, у просторијама Покрајинског одбора ДС, по потписивању споразума о сарадњи између ДС и странке Зелених Србије, указао да је покрајинска Влада све своје пројекте спроводило строго водећи рачуна о европским прописима из области екологије.

Пајтић је посебно истакао велике могућости које пружају европски фондови за финансирање пројеката заштите животне средине и које, како је рекао, морамо искористити у наредном периоду.

Председник "зелених" Иван Карић је рекао да је та странка потписивањем споразума са ДС учинила велику ствар.

Љајић: Избори важни за будућност Србије

Председник Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић поручио је да су предстојећи избори важни за будућност Србије, јер је земља на раскрсници и треба да одлучи да ли ће ићи напред или ће "тапкати у месту".

Љајић је, на предизборном скупу у Бојнику, нагласио да СДПС и листа "За бољи живот - Борис Тадић" нуде најреалнију политику и не причају бајке, јер су на листи компетентни, стручни људи, који имају јасну визију развоја Србије.

"Неће бити лако после 7. маја. Још смо у кризи, као и цео свет. Морамо да засучемо рукаве, јер нема чаробног штапића. Свако ко вам обећава стотине хиљада радних места, аеродроме и хелиодроме, не говори истину. Ми једино обећавамо да ћемо наћи способне и поштене људе и да ћемо радити од јутра до сутра да би Србији било боље", поручио је Љајић.

Он је указао да очекује победу Бориса Тадића на председничким изборима, јер је он најбољи кандидат, који се у тешким околностима борио са наслеђеним проблемима попут Косова, Хашког трибунала, успореног пута ка ЕУ, економских тешкоћа.

Ђилас у посети Колубари

Градоначелник Београда Драган Ђилас посетио је Рударски басен "Колубара" и разговарао са пословодством и запосленима којима је одао признање за резултате које остварују, посебно током јаке зиме.

"Због онога што сте ове, као и минулих година, учинили за Београд и Србију ја сам вам дубоко захвалан. Задивљен сам чињеницом да у систему коме ви припадате раде хиљаде људи и да све функционише без већих потешкоћа", истакао је Ђилас у разговору са рударима.

Домаћини су Ђиласа упознали и са новим инвестицијама, а било је речи и о проблемима везаним за правовремену експропријацију земљишта.

Ђилас је оценио да се у том послу и даље заостаје, упркос чињеници да ће проблем пресељења Вреоца коначно бити решен.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару