Читај ми!

Полемика ЛСВ-а и УРС-а

Лидер Лиге социјалдемократа Војводине оптужио УРС да је потрошио десет милиона евра на кампању. Листа на којој је Чанак има најскупљу кампању, одговарају из УРС-а.

Лига социјалдемократа Војводине и Уједињени региони Србије разменили су оптужбе о томе колико је ко до сада потрошио новца за потребе изборне кампање. Председник ЛСВ-а Ненад Чанак рекао је да је УРС потрошио 10 милиона евра, док функционерка Уједињених региона Сузана Грубјешић наводи да је листа на којој је Чанак има најскупљу кампању.

Ненад Чанак је рекао да је, према његовим информацијама, а на основу анализе пуштања предизборних спотова, УРС до данас за емитовања у електронским медијима потрошио 10 милиона евра.

"Покраденим парама УРС је купио медије, утицај и цензуру. То је свињарија какву ова земља досад није видела", изјавио је Ненад Чанак након синоћњег предизборног скупа у Суботици.

Он наводи да је то за последицу имало да је ТВ Б92 забранила функционерки ЛСВ-а Александри Јерков гостовање у емисији која је требало да буде посвећена Војводини, зато што је то захтевала бивша радикалка, а сада члан УРС-а Маја Гојковић, преноси Танјуг.

Како тврди Чанак, "Б92 у овом тренутку због донација уређује Млађан Динкић, преко своје десне руке Маје Гојковић, прелетача из СРС-а".

На Чанкове прозивке одговорила је чланица Председништва УРС-а Сузана Грубјешић, која му је поручила да би био ред да, пре него што изнесе неистине о кампањама других странака, каже колико је листа "Избор за бољи живот - Борис Тадић", на којој се Чанак налази, платила за емитовање ТВ спотова.

Јасно је, тврди Грубјешићева, да "та листа има бар три пута скупљу кампању од свих других странака заједно".

"Финансирање кампање УРС-а је јавно и она је неупоредиво јефтинија од онога што се Чанку привиђа, а надлежна Агенција (за борбу против корупције), у складу са законом, у свако доба то може проверити и потврдити, као и у случају свих осталих странака", навела је Грубјешићева у писаној изјави достављеној медијима.

Према њеним речима, Чанак је "очигледно нервозан, јер његове испразне приче никога више не интересују у Војводини".

Како је додала, Чанак треба да одговори на питање зашто за 22 године, откад постоји његова странка, није предложио закон о финансирању АП Војводине, "кад већ себе сматра великим аутономашем и децентрализатором".

Сузана Грубјешић тврди да је УРС за само неколико месеци успео да покрене фискалну децентрализацију и напуни касе свих, па и војвођанских градова и вароши.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару