Читај ми!

СПС: Рачунајте на нас

Излазим на изборе да победим и Тадића и Николића, рекао председнички кандидат коалиције СПС-ПУПС-ЈС Ивица Дачић. Ако не желите да промашите, немојте да гласате ни за демократе ни за напредњаке, јер и једни и други ће у формирању нове власти морати да рачунају на нас, поручио Дачић.

Председнички кандидат Ивица Дачић поручио је да "нема компромиса" и да на изборе излази да победи и лидере демократа и напредњака, Бориса Тадића и Томислава Николића, и позвао грађане да гласају за коалицију СПС-ПУПС-ЈС.

"Ако не желите да промашите, немојте да гласате ни за демократе ни за напредњаке, јер и једни и други ће у формирању нове власти морати да рачунају на нас", поручио је Дачић осврћући се на Николићеву изјаву да грађани не треба да расипају гласове.

Лидер СПС-а је на предизборном скупу у хали спортова у Панчеву поновио да њему "није до власти", али да жели да очува достојанство коалиције коју предводи јер, како каже, она не постоји "да би некоме служила, нити да би била нечији привезак, већ да слуша глас народа".

"Тадић и Николић желе двопартијски систем, али Србија није њихова прћија. Србија је и много веће владаре преживела, па ће и њих", нагласио је Дачић који "не види разлику у ставовима демократа и напредњака, јер се и једни и други залажу за улазак у ЕУ по сваку цену".

Дачић је додао да је Тадић увек износио такве ставове, али да Николића "не може да препозна од када је изашао из Шешељеве коже".

"Нека се окрену свом бирачком телу, нека објасне где је граница Србије, нека кажу какву Војводину желе, где су црвене линије", поручио је Дачић који тврди да његова коалиција жели у ЕУ само ако је то у интересу Србије и српског народа.

Лидер социјалиста каже да не жели народу да прича бајке и да се слика са страним званичницима.

"Тадић је успео да буде и на маратону и да се рукује са Ангелом Меркел. Не знам шта му је горе. Ја сам овде да се рукујем са вама и да вам вратим наду у Србију", рекао је Дачић окупљеним присталицама и симпатизерима.

Осврћући се на хапшење због малверзација око приватизације панчевачке Азотаре, Дачић, који је и министар унутрашњих послова, поручио је да "радницима и држави треба вратити оно што је отето" и да је то окосница политике СПС-а коју ће наставити и убудуће.

"И свако ко нарушава уставни поредак земље биће ухапшен, јер не може свако коме падне на памет да пљуне на Србију. На исти начин на који британски и мађарски премијер бране своје земље и интересе имамо право да бранимо и ми. Дозволите ми да барем толико, ако не и више и ја браним своју земљу", закључио је Дачић.

Бајатовић: Држава пала на испиту

Функционер СПС и кандидат коалиције СПС-ПУПС-ЈС за премијера војвођанске владе Душан Бајатовић сматра да је држава "пала на испиту" социјалне правде и приватизације, за коју каже да је била "лоша и лоповска" и да држава сада треба да поправи оно што се може поправити.

"Има ли овде радника Азотаре? Јесам ли вас нешто слагао? Радите ли, производите ли, имате ли плате? Хоћемо ли да урадимо то и у Петрохемији? Па ако хоћете, морате да гласате на нас", рекао је Бајатовић.

Према његовим речима, политичка елита у Србији углавном се бави редистрибуцијом сиромаштва уместо стварањем националног богатства и истакао да у свим областима које су водили људи из коалиције ситуација је боља.

Бајатовић је нагласио да Војвођани добро знају да нема разлике између гладног Србина и Мађара, али и оценио да је "најгори Београд бољи од сваког Беча и Будимпеште".

На предизборном скупу присуствовало је руководство и функционери СПС-а, ПУПС-а и ЈС-а, међу којима и председник ПУПС Јован Кркобабић, који је рекао да су Панчево и Јужни Банат неоправдано запстављени и да тај део мора доживети препород,

Лидер Јединствене Србије и градоначелник Јагодине Драган Марковић позвао је Панчевце да гласају за ту коалицију уколико желе да њихов град барем мало буде као Јагодина.

уторак, 23. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару