Читај ми!

Петровић: Повољнији кредити за сточаре

Министарство пољопривреде покушава да убеди пословне банке да дају повољне кредите сточарима, рекао министар пољопривреде и потпредседник ДС-а Душан Петровић у Куршумлији. Очекујем да такви кредити помогну даљем развоју сточарства које је у последње две године у експанзији, сматра Петровић.

Министар пољопривреде Србије и потпредседник Демократске странке Душан Петровић рекао је у Куршумлији да министарство које води покушава да убеди пословне банке да дају повољне кредите сточарима.

"Очекујем да ће пословне банке наћи интерес да ускоро почну да дају кредите пољопривредницима који се баве сточарском производњом по веома повољним условима, јер се ради о профитабилној грани пољопривреде", истакао је Петровић приликом обиласка фарме у селу Данковиће.

Петровић је рекао да очекује да такви кредити помогну даљем развоју сточарства које је, према његовим речима, у последње две године у Србији у експанзији.

Пре обиласка фарме у власништву Звонка Радисављевића, Петровић је посетио општински одбор ДС-а у Куршумлији, где је у разговору са члановима и симпатизерима, напоменуо да очекује победу Демократске странке на свим нивоима на изборима 6. маја.

"Демократска странка је претходних година показала да уме да се суочи са свим проблемима и да успешно води земљу упркос економској кризи. Верујем да ће нам зато 6. маја грађани Србије дати глас да формирамо владу. Такође, очекујем да ће наш председнички кандидат, Борис Тадић, однети победу у другом кругу председничких избора", навео је Петровић.

Ђилас: Кампања ДС-а заснива се на резултатима

Градоначелник Београда и носилац листе "Избор за бољи живот" Драган Ђилас рекао је да се кампања ДС-а заснива на оствареним резултатима, о којима сведоче нови Домови здравља, обданишта, школе и километри путева.

"Ми немамо сто и нешто спотова, милионе плаката и обећања. Имамо оно што је иза нас, а то је 37 обданишта, шест основних школа, више домова здравља, десетине сређених школа, стотине километара улица, мост у Обреновцу, мост преко Аде, сређена Газела. Испред нас ће бити мост Земун - Борча, неколико обданишта на самој општини Звездара", навео је Ђилас.

Према његовим речима, ДС жели да се и економски живот у Београду развије, да привреда и економија крену даље, да би људи могли да дођу до посла, а посебно они од 40 или 50 година, који су остали без посла и који тешко могу да се запосле уколико им држава не помогне у томе.

Ђилас је грађанима у амфитеатру спортског цента "Олимп" на Звездари, поручио да од њих очекује да "заједно праве Београд бољим" и да му помогну у ономе што ради са својим тимом, како би свима било боље.

Обиласку "Олимпа" присуствовао је и члан Председништва ДС-а Божидар Ђелић, који је рекао да је чињеница да је у Београду реализовано много добрих пројеката, најбоља препорука за Ђиласа и његов тим.

На "Олимпу" је, након изградње четири базена, адаптирано и око 1.000 квадрата простора са амфитеатром који сада има 700 места и који је опремљен и основним елементима сценске технике за приредбе, фестивале и концерте.

Ђилас и Ђелић су, након тога, са председником СДПС Расимом Љајићем посетили новоизграђени Научно-технолошки парк "Звездара", који је осмишљен као подршка малим предузећима, која се баве развојем идеја и њиховим технолошким променама.

Према Ђелићевим речима, тим пројектом се ствара база за развој науке у Србији и запошљавају људи, јер ће у парку бити отворено неколико десетина технолошких фирми.

Парк, према његовим речима, може да буде "Силицијумска долина" Србије и омогућава да се инкубатор технолошких фирми, који се сада налази на Машинском факултету у Београду, пресели на нови простор, али и да се велики број високостручних кадрова који су отишли из Србије врати.

Током посете Звездари, Ђилас је обишао и Основну школу "Вељко Дугошевић" где је изграђена нова фискултурна сала, па су малишани после четири деценије, добили нову салу за физичко са 1.150 квадрата простора.

Ђилас је посетио и село Шатоње у општини Петровац на Млави, где је обишао радове на реконструкцији новог Дома културе, који је изгорео пре две године, а за чију је обнову Град Београд издвојио део средстава.

уторак, 23. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару