Читај ми!

НС: Брига за особе са инвалидитетом

Лидер Нове Србије Велимир Илић потписао Протокол о сарадњи са представницима Националне организације особа са инвалидитетом. После избора и у Влади и у парламенту ће се залагати да се сви проблеми особа са инвалидитетом брже решавају, истакао Илић.

Председник Нове Србије (НС) Велимир Илић потписао је Протокол о сарадњи са представницима Националне организације особа са инвалидитетом.

После потписивања протокола у просторијама Градског одбора НС у Београду, Илић је на конференцији за новинаре рекао да ће НС са својим партнерима из коалиције "Покренимо Србију" сигурно бити на власти после избора 6. маја и да ће се максимално потруди да се положаја особа са инвалидитетом унапреди.

Илић је рекао да особе са инвалидитетом морају пристојно да живе, да се лече и да се запосле и истакао да особама са инвалидитетом треба омогућити приступ свим објектима, као што су биоскопи, позоришта и све државне институције.

"Ово је тема која је изузетно важна. Свако од нас треба да схвати да једним покретом може себи да промени животи и постане особа са инвалидитетом. Србија мора да има институције које ће се бринути о тим људима", навео је Илић.

Према његовим речима, после избора и у влади и у парламенту ће се залагати да се сви проблеми особа са инвалидитетом брже решавају.

"Сви наши коалициони партнери су уз вас", рекао је Илић и додао да постоји могућност да у будућности представници особа са инвалидитетом буду у влади како би допринели да се побољша њихов положај.

Извршна директорка Националне организације особа са инвалидитетом Иванка Јовановић навела је да су особе са инвалидитетом врло заинтересоване за предстојеће изборе, јер очекују да ће кроз једну врсту партнерства са политичким странакам допринети унапређењу свог положаја кроз измене и допуне постојећих и усајање нових закона. 

Јовановићева је рекла да би законска решења требало да доведу до веће укључености особа са инвалидитетом у друштво и смањење дискриминације.

Потпредседник Националне организације особа са инвалидитетом Михајло Пајевић рекао је да је та организација понудила свим проглашеним листама за учешће на парламентарним изборима избор потписивање протокола о сарадњи.

"Са свима би да сарађујемо, јер питање положаја особа са инвалидитетом није страначко питање и све странке би требало да буду јединствене у томе да се омогући бољи квалитет особа са инвалидитетом.

Како је речено, Национална организација особа са инвалидитетом је кровна организација која заступа више од 500.000 особа са инвалидитетом.

уторак, 23. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару