Читај ми!

СПС: Председник треба да буде ујединитељ

Улога председника државе је да буде ујединитељ и миритељ, да заступа интересе народа, а не да се бори за привилегије, рекао председнички кандидат коалиције СПС-ПУПС-ЈС Ивица Дачић у Ужицу.

Председнички кандидат коалиције СПС-ПУПС-ЈС Ивица Дачић поручио је на предизборном скупу у Ужицу да је улога председника државе да буде ујединитељ и миритељ, да заступа интересе народа а не да се бори за привилегије.

"Будите уверени да неће бити нове власти у Србији без ове коалиције. Дају нам десет одсто шанси на овим изборима, али ја вам саветујем да се кладите на нас. Ту је најмања квота, што значи да је најсигурније" обратио се Дачић присталицама социјалиста у Ужицу.

Он је у седишту Златиборског округа рекао да је његов и циљ коалиције коју представља обнова поверења у Србију - државу јаку, поносну и велику.

"Ако желимо да сачувамо Србију овај крај, као и југ и исток Србије морају да се развијају. Уколико будем председник мој приоритет ће бити развој најсиромашнијих крајева", обећао је Дачић уз оцену да се "у овој земљи буне они најразвијенији".

Он је рекао да нема напретка уколико се настави условљавање и понижавање становништва Србије и да "не треба да ни да улазимо у Европску унију ако ћемо ући понижени".

Дачић је такође казао да је Министарство унутрашњих послова, на чијем је челу, најзаслужније за визну либерализацију и као резултате свог четворогодишњег рада у први план истиче смањење стопе криминала, жесток обрачуна са организованим криминалним групама и повратак поверења у полицију.

Једнака расподела друштвеног богатства

Дачић тврди да коалиција коју представља нема други интерес осим да се друштвено богатство правилно распореди, радничкој класи врати углед, а свим грађанима обезбеди једнаке шансе.

Председнички кандидат коалиције СПС-ПУПС-ЈС је подсетио да се на политичкој сцени Србије налази већ 22 године за које је , како каже, "могао да се поквари", али да се, каже, то није догодило ни када је био на власти ни када је био у опозицији.

"Свака власт квари, апсолутна највише, али ми се не боримо за привилегије већ да заступамо интересе народа. Србија се никада неће бранити на Теразијама већ овде у Ужицу, на југу, на Истоку, где се љубав према Србији највише и доказује" рекао је Дачић.

Поносан што се налази у Ужицу, центру антифашистичке борбе 1941. године, Дачић је поручио руководству града да "ако су паметни, Титов споменик треба да врате на трг", а СПС назвао "настављачем Титове партије".

Дачић, такође, тврди да је коалиција СПС-ПУПС-ЈС спремна да занемари сваки вид партијског интереса јер је улог у овим изборима Србија, њен даљи пут на којем је изузетно важно да председник земље буде чврст и одлучан.

Све странке је позвао да се, како каже, "не играмо око Косова" и поручио да ће хапсити свакога ко угрожава Србе и национални поредак залажући се и за непостојање било каквог облика дискриминације на територији Србије.

Заступање правде и јединства

Коалициони партнер, потпредседник ПУПС-а Милан Кркобабић послао је поруку Ужичанима да гласају за ту коалицију и Дачића за председника јер ће заступати интересе правде и јединства, а изборе назвао борбом за голу егзистенцију.

"Желим вам добро здравље, пуно инвеститора и Ивицу Дачића за председника" поручио је Кркобабић.

Председник ЈС Драган Марковић тврди да је победа коалиције око СПС-а на изборима сигурна зато што имају најбоље програме у борби против беле куге, незапослености.

Марковић је поновио да се та коалиција бори за бесплатне лекове, да труднице које не раде имају иста права и надокнаде као оне које раде, за бесплатан превоз ђака и олакшице угроженим категоријама људи.

"Након избора, седмог маја нећемо славити већ почети са реализацијом обећаног. Кандидовали смо Србију за Лигу Европе, али ћемо седмог маја Србију увести у Лигу шампиона", тврди Марковић.

Антић: Незапосленост највећи проблем

Председник београдског одбора СПС и кандидат за градоначелника Београда Александар Антић изјавио је да решење за незапосленост не могу да нађу они који су људе оставили без посла "катастрофалним приватизацијама" после 2000. године.

"Решења за незапосленост не могу се наћи у лажним обећањима, нити да ће га наћи они који су људе и оставили без посла, катастрофалним приватизацијама после 2000. године, рекао је Антић.

У разговору с грађанима Вождовца, Антић је рекао да су свесни тога да је незапосленост највећи проблем, који се може решавати једино активном политиком и да ће системом субвенција наћи начина да стимулише сваког предузетника, који хоће да запосли људе од 50 година.

"Водити Београд је велика одговорност и огроман изазов. Београд је и нови мост на Ади, али и обавеза да сваком насељу доведете асфалт и воду до куће", истакао је Антић.

Дејановић: СПС не одустаје од националне политике за Косово

Потпредседница Социјалистичке партије Србије Славица Ђукић Дејановић поручила је данас расељенима са Косова и Метохије који живе у Крагујевцу да на предстојећим изборима поверење дају онима који воде националну политику и указала да такву политику води председник СПС Ивица Дачић који је и кандидат за председника Републике.

"Сви смо се ми родили на Косову и Метохији, Србија се родила на Косову, а Социјалистичка партија Србије никада неће одустати од наше националне политике за Косово и Метохију, о којој Ивица Дачић једини отворено говори у предизборној кампањи", рекла је Ђукић-Дејановић.

Са расељенима је разговарао и председник СПС Косова и Метохије Звонимир Стевић, који живи у Грачаници, који им је пренео "да је стање на Косову и Метохији тешко, сложено, бременито и оптерећено свакодневним притисцима и хапшењима и да је горе него 1999. године".

"Хтели да признамо или не на Косову и Метохији имамо две државе, имамо албанску која се жестоко прави уз помоћ великих сила и на другој страни српску државу, имамо Србе и уз помоћ највишег руководства наше партије водимо жестоку борбу за очување тих наших простора", рекао је Стевић.

Са расељенима су разговарали и други функционери СПС, као и кандидати за одборнике СПС Крагујевца.

среда, 24. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару