Читај ми!

Тадић на Београдском маратону

Кандидат за председника Србије и председник ДС-а Борис Тадић истрчао је "Трку задовољства" на јубиларном 25. Београдском маратону. Грађани Србије ће на Ђуређевдан имати веома јасан избор, а то је извесност и наставак борбе за легитимне циљеве земље које нуди ДС, рекао Божидар Ђелић у Пећинцима.

На јубиларном 25. Београдском маратону кандидат за председника Србије и председник Демократске странке Борис Тадић истрчао је "Трку задовољства".

Тадић је рекао да је истрчао је "Трку задовољства" како би допринео популаризацији спорта и самог маратона.

"Београдски маратон постао је један од заштитних знакова Београда и Србије и одличан је начин да се покаже младим људима да је здрав живот и спорт прави избор, јер људе усмерава на праве вредности као што су такмичарски дух, али и фер плеј. Веома ми је драго што нас је данас било овако много", навео је Тадић.

Како се наводи у саопштењу Информативне службе ДС-а, Тадић је додао да је важан разлог због кога је данас трчао и чињеница да је ова трка посвећена бебама.

Деоницу од пет километара, од Булевара Краља Александра, преко Славије до Теразија, уз Тадића су трчали и бивши потпредседник Владе Божидар Ђелић, помоћник градоначелника Александар Шапић и многи други.

У "Трци задовољства" учествовало је више од 20.000 људи.

На старту испред цркве Светог Марка било је тачно 2.328 такмичара из 35 држава, у маратону и полумаратону у обе конкуренције, чиме је оборен рекорд из 2005. године када је било 1.833 учесника.

Ђелић: Нудимо наставак борбе за легитимне циљеве

Члан Председништва Демократске странке Божидар Ђелић рекао је у Пећинцима да ће грађани Србије на Ђуређевдан имати веома јасан избор, а то је извесност и наставак борбе за легитимне циљеве земље које нуди ДС.

"С друге стране је неизвесност с људима који ништа нису урадили у животу и који су увек мењали своје мишљење", рекао је Ђелић учествујући у каравану Демократске омладине који је после Руме, посетио Пећинце.

Ђелић је рекао да ДС има "екипу која своје планове може да спроведе у дело, а с друге стране су људи који су мењали суштински мишљење о најбитнијим питањима и нема никаквих гаранција да то неће поново учинити".

Младима у тој сремској општини, Ђелић је поручио да екипа коју предводи председник Борис Тадић има веома јасне планове за остваривање политике према младима којом ће бити обезбеђено да они имају боље услове за образовање и запошљавање.

"Знамо веома добро да нема будућности ако млади не одлуче да остану у нашој земљи и ова криза не треба да нас заварава, јер и она ће проћи", нагласио је Ђелић.

Одговарајући на питања младих, Ђелић је нагласио да је "пут председника Тадића и Демократске странке пут извесности, без чаробног штапића, али с огромном вољом и снагом да се иде напред".

Према његовим речима, у протекле четири године, за време Владе коју је предводила ДС, први пут после 30 година, изграђено је 160 километара аутопута кроз Србију.

Ђелић је рекао и да на основу остварених резултата, ДС може да обећа да ће, ако победи на изборима, довршити аутопут на Коридору 10 до краја мандата следеће владе.

Триван: Задати коначан ударац криминалу

Према речима Јелене Триван, Демократска странка подржава иницијативу Томислава Николића да треба задати коначан ударац криминалу и корупцији, али поручује да крене од своје листе.

"Отварамо питање како то мисли то да ради, с обзиром на то да на својој листи има лице са потернице", рекла је Јелена Триван.

Како и кога мисли да хапси уколико је обећао слободу Богољубу Карићу, Станку Суботићу Цанету и свима који су умешаани у највеће афере у Србији, упитала је Триванова.

"Да ли то значи да ће једино обични грађани бити хапшени од стране Томислава Николића", рекла је Триванова.

среда, 24. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару