Читај ми!

СНС: План и одговорност за нове инвестиције

Посетом бившег градоначелника Њујорка Рудолфа Ђулијанија СНС је доказала да је могуће довести у Србију утицајне људе из целог света и нове инвеститоре, само ако постоје конкретни планови и ако се има довољно одговорности према грађанима, рекла је функционерка те странке Зорана Михајловић.

Функционерка Српске напредне странке Зорана Михајловић рекла је да је та странка посетом бившег градоначелника Њујорка Рудолфа Ђулијанија доказала да је могуће довести у Србију утицајне људе из целог света и нове инвеститоре, само ако постоје конкретни планови и ако се има довољно одговорности према грађанима.

Михајловићева је, наводи се у саопштењу СНС, рекла да је Ђулијани током своје посете Србији потврдио оно о чему СНС све време говори, а то је да уколико се жели привлачење нових инвестиција, мора се створити далеко повољнија пословна атмосфера.

"Морамо имати 'Оne Stop Shop', који је СНС промовисала под називом Канцеларија за брзи одговор, како би се дозволе добијале у што краћем року, морамо смањити бирократску процедуру. Уколико смањимо бирократију, смањиће се и корупција, а инвеститори ће доћи- што значи и отварање нових радних места" рекла је Михајловићева.

Према њеним речима, Србија је изгубила већ четири године и не сме дозволити да изгуби још четири "на рециклирана обећања Демократске странке".

Михајловићева је поручила да ће се "од првог дана свог мандата" СНС обрачунати са корупцијом да би омогућила долазак нових инвеститора и отварање нових радних места.

"Као што је градоначелник Ђулијани рекао, корупција се може уништити само ако постоји решеност са врха, а Томислав Николић и Александар Вучић су спремни да се упусте у тај посао почевши од првог дана свог мандата, рекла је Михајловићева, наводи се у саопштењу.

Ђулијани је боравио јуче у приватној посети Београду, на позив СНС, која му је представила планове за развој Београда и Србије.

Председник Градског одбора Београда Српске напредне странке Небојша Стефановић критиковао је власт у Београду што није умела да искористи посету бившег градоначелника Њујорка Рудолфа Дјулијанија већ је њему и потенцијалним инвеститорима показала да нису добродошли.

Стефановић је новинарима рекао да један од "најтежих спинова" ДС-а долази у тренуку када је "Београд постављен на светску мапу доласком Ђулијанија".

"То је скандалозна порука коју власт упућује свету и потенцијалним инвеститорима, свим људима који знају ко је Рудолф Ђулијани који послује у великом броју земаља показујући им како да победе корупцију, унапреде борбу против огромне бирократије и како да привуку инвеститоре", истакао је Стефановић.

Николић: Убићу аждају

Кандидат за председника Србије Српске напредне снаге Томислав Николић рекао је у Лесковцу да ће све мајке примати дечији додатак уколико на изборима победи колаиција "Покренимо Србију", коју предводи СНС.

"Свако дете у Србији ће имати дечији додатак. Баш ме брига да ли његова мајка ради ли не и да ли је богата", рекао је Николић пред више од хиљаду грађана у централном лесковачком парку.

Лидер СНС-а, ког су дочекали и испратили трубачи, рекао је да ће 6. маја, на дан избора "убити аждају".

"Ако треба, 6. маја узећу и копље у руке, само да убијем ову аждају", поручио је и добио велики аплауз.

Додао је да ће Србију водити као Карађорђе и Милош Обреновић.

"Када будем постао председник, у Србији хоћу да постанем Карађорђе и похапсим све криминалце, а у свету као Милош Обреновић. Мораћу све да прогутам, да ви не морате да се понижавате", нагласио је Николић.

На митингу је говорио и потреседник Покрета снага Србије Драгомир Карић, а пре и после митинга окупљене је забављала певачица Маја Николић, која је рекла новинарима да је у Србији све стало и да она као самохрана мајка нема посла, те да на скуповима СНС пева бесплатно.

среда, 24. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару