Читај ми!

УРС: Сарадња са привредницима

Драгољуб Вукадиновић, председник компаније "Металац", подржао програм Уједињених региона Србије. Нова влада мора да разговара и сарађује са привредницима, каже Млађан Динкић.

Председник компаније "Металац" и један од угледних привредника Драгољуб Вукадиновић подржао је програм Уједињених региона Србије, уз тврдњу да привреда не може бити јака ако Србија нема јаке регионе и да су хитно потребне инвестиције у регионалне ауто-путеве како би се отварале нове фабрике и у унутрашњости.

"У понуди са једне стране имамо много утопистичких програма странака, док је са друге стране реалан програм Уједињених региона, "Јаки региони, јака Србија", јер без развоја региона и регионалне инфраструктуре нема ни јаке ни богате Србије, рекао је Вукадиновић.

Вукадиновић је нагласио важност равномерног развоја свих делова Србије и истакао да је неправда што држава помаже само развој Београда и Војводине.

"Београд и Војводина треба да се развијају, али ми из централне Србије не желимо да се само граде Београд и Војводина. Желим да се развија и цела Србија, да се фабрике отварају и у другим градовима. Ми желимо и да од Београда до Горњег Милановца људи могу да стигну за 45 минута, а не за два и по сата колико је сада потребно", нагласио је Вукадиновић.

Лидер УРС-а Млађан Динкић захвалио Вукадиновићу на подршци и истакао да нова влада мора да разговара и сарађује са привредницима и помогне компанијама да више производе и извозе, јер је то једини начин да се људи запосле, да расту плате и да држава има довољно новца за пензије.

Уједињени региони ће предложити промену система ПДВ-а за мала и средња предузећа како би се ПДВ плаћао тек кад се роба наплати, а не када се фактурише, као и да се укину бројни намети.

"Држава мора на време да враћа ПДВ свим предузећима, а посебно извозницима и ми ћемо предложити да се ти рокови за сва предузећа скрате на максимално 30 дана, а за претежне извознике на само седам дана и тако помогнемо фирме као што је 'Металац' да још више извозе", објаснио је Динкић.

"Држава треба да олакша живот привреди да би они могли да дају редовно плате радницима, да оне расту и да људи могу нормално да живе од свог рада. Једино то може да покрене развој у свим регионима", закључио је Динкић.

Станковић: Против корупције личним примером

Председнички кандидат Уједињених региона Србије Зоран Станковић изјавио је да је корупција један од разлога што Србија стоји у месту и да борбу против ње треба водити и личним примером.

"Србија данас стоји у месту, између осталог, и зато што је изједа корупција. Време је да се томе стане на пут. У борбу против корупције функционери, осим речима, треба да крену и личним примером", поручио је Станковић након разговора са мештанима лазаревачког села Велики Црљени.

Он је истакао да општина Лазаревац не сме због афере Колубара да остане синоним за корупцију, саопштено је данас из УРС-а.

Према речима Станковића, јаке регионе и јаку Србију имаћемо само ако сви будемо личним примером показали да се поштен рад исплати.

"Борба против корупције подразумева пре свега лични пример, а ја сам у досадашњем периоду личним примером показао како та борба треба да изгледа. Тражим од свих оних који говоре о корупцији да и они на свом примеру покажу што су урадили у борби против корупције и какво је њихово имовно стање, рекао је кандидат УРС-а.

Како је прецизирао, борба против корупције пре свега подразумева искорењавање партократије, за шта се УРС неуморно залаже и већ месецима позива и остале странке да потпишу да ће се након избора коначно стати на крај тој пракси.

Србија ће бити јака тек када знање и лични квалитети, а не партијска припадност, буду основ за напредовање, рекао је Станковић.

среда, 24. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару