Читај ми!

Илић: Власт обмањује грађане

Велимир Илић оптужио владу Србије да обмањује грађане бројем изграђених километара аутопутева и навео да деоница између Уба и Лајковца није завршена већ да је "урађен само један слој", саопштила Нова Србија.

Лидер Нове Србије Велимир Илић оптужио је владу Србије да обмањује грађане бројем изграђених километара аутопутева и навео да деоница између Уба и Лајковца није завршена већ да је "урађен само један слој".

"Урађен је један километар, стављен први слој, а све остало видите, нема чак ни радника. Ако се изградња настави овим темпом, као у протекле четири године, стручњаци су израчунали да ће пут стићи до Чачка за око 270 година", рекао је Илић, нагласивши да је за време његовог министарског мандата урађено 4500 километара пута.

Илић је о спорним приватизацијама, за време мандата владе Војислава Коштунице, рекао да је приватизације радила "иста екипа" у којој су били садашњи премијер Мирко Цветковић и бивши министар Александар Влаховић.

"Борис Тадић је и тада био председник, он је и за време владе Коштунице био председник и време је да положи рачуне шта је радио, рекао је Илић приликом посете Убу.

На питање новинара како ће се међународна заједница понашати према Србији уколико би се направила постизборна коалиција са ДСС, Илић је рекао да очекује позитивну реакцију.

"Међународна заједница се труди да се влада направи, али да дође до промена. ММФ је напустио Србију рекавши да ће се вратити након формирања нове владе. Фонд је садашњој власти рекао довиђења, јер много крадете, не крадуцкате, као што сам ја рекао", додао је Илић.

Србију да води домаћин

Представници коалиције "Покренимо Србију" поручили су да Србију, након избора 6. маја, треба да води домаћин из Шумадије - Томислав Николић, који ће се борити за развој српског села, пољопривреде и обнову индустрије.

"Само Николић попут Карађорђа, на унутрашњем плану може да се бори против криминалаца и штеточина, а у иностранству попут Милоша Обрановића, омогући добру позицију Србије и на Истоку и на Западу", рекао је функционер Српске напредне странке Владимир Божовић на скупу у Дому синдиката.

Потпредседница Нове Србије Дубравка Филиповски која је рекла да српским буџетом мора "располагати домаћин који неће давати 10.000 евра страним инвеститорима за отварање једног радног места, већ ће га дати сељацима да оживе села и запосле своје породице.

"Мислим да ће Србија остати трајно сиромашна земља, ако се 6. маја не промени влада. Србија мора да се окрене себи, јер је све мање улагања из иностранства", рекла је Филиповска у обраћању представницима удружења индустријалаца и предузетника Србије и члановима коалиције.

Потребно је да се у Србији оснује развојна банка, која ће давати повољне кредите пољопривредницима и малим и средњим предузећима, нагласила је Филиповска и додала да је потребно ограничавање пореза и намета за мала и средња предузећа, смањење агенција и директората и увођење концесија и приватно-јавног партнерства.

Неопходно је увећати аграрни буџет на пет одсто, што ће, коалиција "Покренимо Србију", уколико освоји власт, и урадити у првој години мандата, закључила је Филиповска.

Окупљенима се обратила и Миланка Карић из "Покрета снага Србије", док је потпредседник тог Покрета Драгомир Карић рекао да је "досадашња српска власт изгубила кредибилитет на Западу због корупције" и да се Србија налази у "медијском мраку".

среда, 24. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару