Регионална хроника, 20. април

У Врању представљени кандидати коалиције СПС-ПУПС-СДП-ЈС, у Бујановцу и Лесковцу програм и кандидати СНС-а, у Лозници листу предала ГГ Привредници, у Ваљеву ГГ Победа за Ваљево. У Крагујевцу са грађанима разговарали кандидати за градоначелника СРС и листе Заједно за Шумацију - УРС. У Нишу представљен програм ДСС-а, а у Зрењанину Покрета Двери.

Листа Покрета Двери на локалним изборима у Зрењанину носи назив "Двери за живот Зрењанина" и има 22 кандидата за одборника.

Они су рекли да очекују да ће бити потпуно нова политичка снага у том граду и да желе да у локалној скупштини представљају све који су незадовољни досадашњим радом и позиције и опозиције. Радош Пејовић, повереник Покрета у Зрењанину, рекао је да је неопходно испитати порекло имовине за све функционере од 1989. године до данас.

Врање: Кандидати за одборнике СПС-ПУПС-СДП-ЈС

Коалиција Социјалистичка партија Србије - Партија уједињених пензионера -
Социјалдемократска партија - Јединствена Србија представила је 65 кандидата за градске одборнике.

Зоран Антић, председник градског одбора СПС-а, обећао је да ће та коалиција, када дође на власт, сваке године 1. јануара расписивати конкурс за приправнике и делити решења за стручну праксу 31. јануара, на Дан града. Та коалиција, како је рекао Антић, има три циља: борбу против беле куге, социјалну равноправност и нова радна места.

Бујановац: Српска напредна странка

За локалне изборе у Бујановцу листе је предало тринаест партија, од тога седам српских. Председник општинског одбора СНС у Бујановцу Ненад Митровић рекао је да је пропала иницијатива тог одбора да све партије наступе заједно и навео да то говори због бирача, "да не дају гласове малим странкама које неће да пређу изборни цензус у локалу".

Бујановачки одбор СНС-а процењује да "разједињени Срби" не могу да освоје више од 18 мандата, ни већину у локалној скупштини.

Ваљево: УРС - децентрализација у култури

Весељко Белушевић из Уједињених региона Србије рекао је да културни програми треба да буду доступни што већем броју Ваљеваца и да буџетирање и одлучивање у култури треба да буде децентрализовано.

УРС предлажу оснивање професионалног позоришта у Ваљеву а, како су рекли, "Тешњарским вечерима" треба нови концепт.

Крагујевац: СРС  за бољи живот грађана

Кандидат Српске радикалне странке за градоначелника Крагујевца Наташа Јовановић најавила је данас да ће, доласком радикала на власт, тај град добити нове инвеститоре, а грађани нова радна места. Радикали најављују заустављање такозваног партијског запошљавања. 

Наташа Јовановић је рекла да ће, "када радикали преузму власт у граду, све одлуке које буду доносили бити искључиво у циљу развоја града и интересу свих грађана".

Верољуб Стевановић - Заједно за Крагујевац - УРС

"Верољуб Верко Стевановић - Заједно за Крагујевац - УРС" представили су економски програм развоја Крагујевца у наредне четири године. Радиће се кажу, на наставку инвестиционих пројеката, изградњи инфраструктуре, одговорној социјалној политици и развоју Универзитета.

Носилац листе Верољуб Стевановић рекао је да је то полазни документ најширег демократског договора у друштву града: "У питању је потреба даљег напретка града, али и порука Србији и Београду, да знамо пут развоја у савременом свету и да немамо времена за чекање неодлучних. Зато смо и позвали Србију слоганом Следи Шумадију." Он је рекао да би напредак Крагујевца омогућио његово позиционирање на друго место у Републици, по развијености.

Ниш: ДСС против приватизације јавних предузећа

Милан Лапчевић, председник градски одбор Демократске странке Србије у Нишу, рекао је да се тај градски одбор противи приватизацији виталних јавних комуналних предузећа.

У нишком ДСС-у кажу да ће после избора преиспитати сва запошљавања у јавним предузећима у граду.

среда, 24. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару