Читај ми!

Дачић: Не могу странци да нас уче шта је добро

Странци не треба да нас уче шта је добро за Србију, рекао у Пироту кандидат за председника коалиције СПС-ПУПС-ЈС Ивица Дачић, поводом посете некадашњег градоначелника Њујорка Рудолфа Ђулијанија СНС-у.

Председнички кандидат коалиције СПС-ПУПС-ЈС Ивица Дачић изјавио је, поводом посете некадашњег градоначелника Њујорка Рудолфа Ђулијанија Српској напредној странци, да нам не требају странци да нас уче шта је добро за Србију.

Дачић је рекао и да "свако може да долази и помаже, али не може свако из иностранства да се више пита него ми у Србији".

"Они имају своје изборе, па нека воде политику у својој земљи. Не требају нам странци да нас уче шта је доборо за Србију", рекао је Дачић на предизборном скупу у Пироту, саопштено је из СПС-а.

"Нити ми треба Ђулијани, нити ми треба неко из Москве, ни из Пекинга, ни из Брисела", рекао је Дачић, истакавши да га интересује шта ће "наш народ да каже".

Дачић је рекао и да су "ови који долазе и код демократа и код напредњака подржавали бомбардовање Србије" и да су "и тада били у посети, али из ваздуха".

После избора хитно треба направити план опстанка и развоја јужне и источне Србије, истакао је Дачић.

"После избора задатак свих нас мора да буде да се направи под хитно план опстанка и развоја јужне и источне Србије. Без тога ће Србија пропасти", рекао је Дачић.

Како је навео, Пиротски, Топлички, Пчињски, Јабланички, Борски и Зајечарски округ су стратешки најважнији окрузи за Србију.

"Ти крајеви су можда и највише дали за Србију када је требало да се за њу ратује. То су били херојски крајеви који су много претрепли и дали своје животе за слободу Србије", рекао је Дачић.

Претходно, Ивица Дачић посетио је Стару Пазову, где је присталице позвао да њега и политичке партнере подрже на изборима 6. маја.

Лидер Социјалистичке партије Србије разговарао је и са евангелистичким свештеником Игором Фелдијем о животу и проблемима словачке националне заједнице у том војвођанском месту.

У друштву сарадника, Дачић је посетио локални кафић, где су га домаћини угостили и саслушали његове планове након завршетка избора на којима очекује добар резултат.

Марковић: Да млади не одлазе

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма изјавио је на предизборном скупу коалиције СПС-ПУПС-ЈС у Пироту да ће та коалиција створити привредне услове да млади не напуштају јужну и источну Србију.

Марковић је рекао да та коалиција треба да помогне да млади људи не одлазе из јужне и источне Србије у Београд и друге веће градове и да је "Пирот, ово срце Србије, остао без младих који напуштају своје домове".

"Да су градоначелници у овом делу Србије способни, они би створили такве привредне услове да млади остају", рекао је он , саопштено је из СПС-а.

На предизборном скупу учествовао је и председнички кандидат те коалиције Ивица Дачић.

среда, 24. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару