Читај ми!

Динкић: Посао задржава младе у регионима

Посао може да задржи младе да остају у регионима и да зато нова влада мора много јаче да помогне да се нове фабрике равномерно отварају у свим деловима Србије, рекао председник УРС-а Млађан Динкић

Председник Уједињених региона Србије (УРС) Млађан Динкић истакао је да само посао може да задржи младе да остају у регионима и да зато нова влада мора много јаче да помогне да се нове фабрике равномерно отварају у свим деловима Србије.

Динкић је на предизборном скупу у Ужицу рекао да је предуслов за то да се у Србији изгради мрежа регионалних ауто-путева што пре, што је приоритет програма УРС, пренео је данас тај покрет.

"Ауто-пут ка Западној Србији је први услов за развој региона, јер без аутопута нема инвестиција и отварања нових радних места. У супротном, Ужице и други региони ће остати изоловани, а млади ће напуштати своја родна места и одлазити у Београд и иностранство", рекао је Динкић.

Динкић је поновио да су људи уморни од свакодневних ТВ спотова и силних обећања политичара и да је уверен да ће грађани гласати за оне који су се на делу показали, који умеју да подигну регионе на ноге и помогну даљи развој.

Он је најавио да ће се, ако буде изабран за премијера нове владе, залагати за стабилну аграрну политику и дупло већи буџет за пољопривреду.

"Србија дневно увози 100 тона млека, што је срамота. А у Златиборском округу више нема ниједне млекаре. Због тога је циљ децентрализације и да се из локалних буџета субвенционише и развој сточарства кроз локалне премије", рекао је Динкић.

Станковић: За Србију једнаких шанси

Председнички кандидат УРС-а Зоран Станковић изјавио је да жели да од Србије направи земљу у којој ће сви грађани имати достојанствен живот, без обзира на то у ком делу земље живе и одакле су дошли.

У разговору са избеглицама и расељеним који живе у батајничком насељу Бусије у Београду, Станковић је рекао да Србија мора бити заједничка кућа у којој ће сви бити равноправни и имати једнаке шансе.

"Србија мора према свим грађанима да има исти однос и да свима пружи исту шансу - како онима који су рођени у Србији, тако и избеглицама који су дошли због ратних сукоба на простору бивше Југославије и због протеривања са њихових вековних огњишта", рекао је Станковић, а у саопштењу преноси УРС.

Према његовим речима, сви они у Србији морају да имају исти третман као и други људи.

Председнички кандидат УРС-а истакао је да "стотине хиљада наших сународника, који су због ратних несрећа дошли у своју матичну земљу, ни данас нису на прави начин прихваћени и препознати као значајан ресурс наше земље".

 

среда, 24. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару