Читај ми!

Јовановић: Kултурa мора да дефинише живот

Култура мора да буде ангажована и да дефинише живот, рекао Чедомир Јовановић истакавши да је потребан преокрет и у култури. Вук Драшковић, у разговору са грађанима Јагодине, поручио да да нова Србија мора да се гради на новим темељима.

Кандидат коалиције "Преокрет" за председника Србије Чедомир Јовановић поручио је да је потребан преокрет и у култури, која мора да буде ангажована и да дефинише живот.

"За мене је култура у политичком смислу јако важна, мислим да она мора бити ангажована. Не могу при томе да је сводим на један страначки ниво. Култура која не дефинише живот, не формулише неки нови хоризонт, не нуди одговоре на проблеме заправо негира саму себе", нагласио је Јовановић на радном састанку "Преокрет у култури", саопштено је из те коалиције.

Јовановић је рекао да је култура увек била упориште неког здравог разума.

"Забрињава ме ситуација у којој се налазимо као друштво. Ниједно фундаментално питање чак није ни постављено, а још смо даље од могућности да разговарамо и понудимо одговоре. Ова изборна кампања за нас није борба за проценат више. Ово доживљавам као прилику да нешто урадимо у друштву. Она не сме да се претвори у мој монолог са милионима", рекао је Јовановић.

Нема успеха у послу преокрета уколико он буде сведен само на политику и на једну странку, рекао је Јовановић, и истакао да је кључно питање формулисања мотива са којим се излази пред грађане.

Кандидат "Преокрета" за председника Србије сматра да је ово тренутак да се разговара о томе шта може да се уради, јер постоји довољно потенцијала. "Мој утисак је да имамо добру прилику и да треба да је искористимо", рекао је Јовановић.

На радном састанку учествовале су бројне личности из јавног живота, међу којима Јован Ћирилов, Лазар Стојановић, Борка Павићевић, Светислав Басара, Срђан Гојковић Гиле, Пуриша Ђорђевић, Оливера Јежина и Лена Богдановић, наведено је у саопштењу.

Драшковић: Србија на новим темељима

Лидер Српског покрета обнове Вук Драшковић изјавио је да нова Србија мора да се гради на новим темељима.

У разговору са грађанима Јагодине, Драшковић чија је странка део коалиције "Преокрет", рекао је да се Србија већ 12 година, од 5. октобра 2000. године, врти у кругу.

"Већ 12 година се прича о некаквој новој, европској, просперитетној Србији, а не мењају се њени стари, пропали антиевропски, комунистички темељи", рекао је Драшковић.

Лидер СПО-а је рекао да "Преокрет" тражи "нову државну кућу Србије на новим темељима".

"Све се мора мењати. И спољна и унутрашња политика, организација државе, стратешки приоритети државе. Пољопривреда мора бити наш стратешки приоритет", рекао је Драшковић.

Према његовим речима, мора се мењати однос према раду јер је радник данас роб, као и да се мора мењати и однос према суседима јер "Србија више нема снаге ни за ратове, ни за мржњу".

Драшковић је додао да Србија полако нестаје, да села умиру, а народ нестаје.

"О овоме се не прича у овој изборној кампањи него се обећавају бајке", рекао је Драшковић.

среда, 24. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару