Читај ми!

Јадранка Шешељ: Србија угрожена у сваком смислу

Борићу се за интерес народа, а не тајкуна, поручује председнички кандидат СРС-а Јадранка Шешељ. Србија је угрожена у територијалном, економском, духовном и сваком другом смислу, истиче Шешељева.

Председнички кандидат Српске радикалне странке Јадранка Шешељ поручила је да ће се борити за интерес народа, а не тајкуна.

"Србија је угрожена у територијалном, економском, духовном и сваком другом смислу. У Србији је све подређено интересима Брисела, Вашингтона и крупног капитала - тајкуна, а интереси обичног човека су маргинализовани", навела је Јадранка Шешељ.

Она је оценила да су лидер напредњака Томислав Николић и лидер демократа Борис Тадић "приграбили неограничену моћ преко тајкуна који су кључни фактор у политичком животу Србије".

Према њеним речима, радикали једина странка која се залаже за прерасподелу друштвеног богатства са тајкуна на сиромашнији слој грађана.

"То ћемо спровести преко опорезивања највећих приватних компанија које имају приход већи од 100 милиона евра годишње, а средства од овог пореза ће се усмерити ка социјално и здравствено најугроженијим слојевима", објашњава председнички кандидат СРС-а.

Красић: Добар закон, велика уштеда

Потпредседник СРС-а Зоран Красић изјавио је да ће, у случају да на изборима победе проевропске странке, пензионери остати без пензија.

"Ако победе проевропске странке и ММФ од њих затражи да се пензије исплаћују из доприноса, пензионери ће остати без прихода, јер им се принадлежности сада већином исплаћују из буџета", рекао је Красић на предизборном скупу у Бору.

Красић је додао да Србији нису потребне интеграције, већ да се "потребе државе и грађана могу финансирати из њених прихода".

"Само добрим законом о јавним набавкама, уштедели бисмо 800 милиона евра годишње и не би било потребе за задуживањем", поновио је Красић.

Председница Извршног одбора СРС-а Вјерица Радета поручила је да Србији нису потребни стандарди ЕУ који, како је рекла, "у већини случајева представљају уцену Србије".

"Сада нас уцењује и Бугарска, а и Румунија нас је уцењивала у жељи да натерамо Влахе да се изјашњавају као Румуни. Ми то нећемо дозволити", нагласила је Радета.

Шаровић: Потребна већа производња

Кандидат СРС-а за градоначелника Београда Немања Шаровић истакао је да та странка сматра да Србија треба да сарађује са Руском Федерацијом, са којом има уговор о слободној трговини, као и са Белорусијом и Казахстаном, који су са Русијом склопили царинску унију.

Шаровић је у разговору са младеновачким пољопривредницима истакао да проблем пољопривредних произвођача није то што нема тржишта на које би могли да извезу своје производе, већ што не могу да произведе значајније количине.

Према његовим речима, велики проблем је што више не постоје земљорадничке задруге које могу да пласирају значајније количине.

Он је навео да је та странка договорила да се, када дође на власт, побратиме Београд и Санкт Петерсбург у Русији, чије је тржиште огромно.

"Може се помоћи пољопривредницима, али је основни услов да се направи заокрет у државној политици, што ће СРС и урадити када дође на власт", поручио је Шаровић.

среда, 24. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару