Читај ми!

Јовановић зa нову регионалну политику

Србија мора другачије да се постави према региону, јер је регион наша прва Европа, поручио Чедомир Јовановић у Подгорици, истичући да је Србији потребна нова регионална политика.

Незаобилазни елемент трансформације Србије јесте и другачији однос према земљама региона, поручио је лидер коалиције "Преокрет" Чедомир Јовановић у Подгорици, после састанка са црногорским премијером Игором Лукшићем и лидером ДПС-а Милом Ђукановићем.

"Србија мора на другачији начин да се постави према региону, јер је регион наша прва Европа. Ту се налазе наша тржишта, наши политички, економски, културни, спортски интереси. Зато нам је потребна нова регионална политика", истакао је Јовановић, саопштио је "Преокрет".

Јовановић је најавио да ће после Подгорице посетити Загреб, а затим и Сарајево како би пронашао "нови простор за афирмисање односа" и додао да су такви састанци прилика да се заједно препознају интереси у напретку сваке земље.

"Превише је фрустрација и зависти у дневној политици и плановима који су обележили време за нама у односу Београда према Црној Гори, или свим другим републикама бивше Југославије", сматра Јовановић.

"Мене радује успех Црне Горе у европским интеграцијама, чињеница да сте на корак од НАТО-а. У изборној кампањи морамо да поклонимо пажњу региону, у којем постоји тако много простора у којем смо потребни на један другачији начин од оног по којем смо до сада били присутни, рекао је Јовановић.

Он је додао да му је важно да људи у Србији виде да са лидерима у региону разговара на другачији начин, и да пре избора представи политику коју после избора жели да спроведе.

"Улазимо са пуно амбиције у кампању без сумње да ћемо након избора бити у прилици да формирамо владу. Желео бих да та влада буде нова не само по новим странкама које је чине него по потпуно другачијој оријентацији земље и новој регионалној политици", рекао је Јовановић.

Мило Ђукановић је рекао да у Либерално демократској партији види озбиљног партнера у изградњи стабилнијег и успешнијег региона, наведено је у саопштењу.

"ЛДП је важна политичка карика у европској архитектури на западном Балкану. ЛДП је у овом времену у предизборној кампањи у Србији и ми као политички пријатељи смо желели да му пожелимо успех на изборима верујући да ће сваки резултат који та партија оствари бити ново охрабрење за европску мисао у Србији", рекао је Ђукановић.

Он је додао да је за Црну Гору важно да Србија настави што стабилније и динамичније ка европским и евроатланским циљевима, јер ће регион у том случају бити стабилан, добро ће сарађивати и континуирано ће ићи ка оном што је циљ сваке здраве политике, а то је нови квалитет живота за сваког грађанина у региону.

среда, 24. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару