Читај ми!

Тадић: Подршка успешнима

Компанија "Нектар", као и свако друго предузеће које запошљава више од 1.000 радника, заслужује даљу подршку државе, каже председник ДС Борис Тадић.

Председнички кандидат коалиције "Избор за бољи жвиот" Борис Тадић посетио је компанију за производњу нектара и сокова "Нектар" и поручио да таква предузећа доприносе унапрађењу укупног квалитета пољопривредне производње у Србији и повећању извоза и да због тога заслужују подршку државе.

Тадић је, након обласка фабрике у Бачкој Паланци, поновио да "Нектар" заслужује даљу подршку државе, као и свако друго предузеће које попут те компаније запошљава више од 1.000 радника, инвестира у друге државе и извози своје производе.

Он је подсетио да је "Нектар" од породичног предузећа прерастао у велику компанију, да је недавно инвестирао у словеначки "Фруктал", што је, како је рекао, омогућило да се производи из Бачке Паланке извозе на тржиште целе југосточне Европе.

"То је успех не само "Нектара" Бачке Паланке и Војводине, већ и читаве Србије", указао је лидер ДС.

Према његовим речима, "Нектар" кроз производњу сокова доприноси активирању ширих пољопривредних слојева становништва, односно сељака и паора, као и подизању квалитета производње воћа и поврћа, која се користи у индустрији сокова.

Генерални директор компаније Чедо Прашка подсетио је да "Нектар" има производњу на четири локације - у Бачкој Паланци, Владичином Хану, Скопљу и Ајдовшчини и д у тим фирмама запошљава више од 1.100 људи.

"Наша компанија највећа је у овом делу Европе по производњи сокова и нектара", рекао је Прашка.

Решење за Косово у будућности, а не у историји

Тадић је изјавио да ће се, ако Србија икада буде стављена пред услов ЕУ или Косово, постарати да се пронађе начин да се не одрекне Косова као што није ни Резолуције.

"Видели сте да смо успели у преговорима о Косову и на крају добили и једно и друго - и статус кандидата и очување Резолуције 1244", поручио је Тадић младима окупљеним на трибини ДС-а у Вршцу и истакао да ће радити на томе да таква дилема никада не буде постављена пред Србију.

"Потребно је пронаћи практично решење смештено у будућност, а не у историју и то је фундаментална разлика између наше и других политика. За план од четири тачке нико није рекао не, а неки су га оценили као јако добар. То је први пут да нека идеја Србије за решавање косовског питања не наиђе на нож у међународној заједници", рекао је Тадић.

Тадић је подсетио да се план у четири тачке заснива на решењу питања имовине Срба и Србије на КиМ, проналажењу решења за имовину СПЦ, која би омогућила екстериторијалност по моделу Атоса, као и да црква управља културним добром Србије.

Такође, он је истакао да се план заснива и на тражењу посебних безбедносних гаранција за Србе у енклавама, као и у потпуно новом решењу за север Косова.

"Косовско питање је веома тешко. Оно је не само национално већ и економско, безбедоносно и демографско питање. Међународним саговорницима увек кажем да је конфликт Срба и Албанаца тешка борба за животни простор која траје више од једног века", поручио је Тадић.

Он је такође истакао да је идеја поделе Косова данас немогућа јер је нико у свету не прихвата.

Ђилас: Калуђерица заслужује статус општине 

Градоначелник Београда и носилац листе "Избор за бољи Београд" Драган Ђилас најавио је даљи инфраструктурни развој насеља Калуђерица и додао да је она у протекле четири године напредовала, саопштила је Демократска странка.

Ђилас је са носиоцем изборне листе "Избор за бољу Калуђерицу и Гроцку" Оливером Кнежевић обишао новоизграђену Основну школу "Милоје Васић" у насељу Калуђерица.

У разговору са окупљеним грађанима, Ђилас је најавио даљи инфраструктурни развој овог београдског насеља и поновио свој став од раније да Калуђерица заслужује да буде посебна општина у Београду.

"Калуђерица се развија, гради се. Калуђерчани заслужују бољи живот и да се осећају као грађани Београда. Ми на томе радимо. У протекле четири године, Калуђерица је заиста напредовала, овде има пуно младих људи и деце који не заслужују да до школе путују у град или у друга београдска насеља", рекао је Ђилас.

Кнежевић је поновила да је у плану даљи развој Калуђерице, и да се поред улагања у инфраструктуру, асфалтирају и улице.

ДС дели летке против Николића

Демократска странка кренула је у Београду и другим градовима широм Србије са акцијом дељења летака под насловом "Тома - јуче једно, данас друго, а сутра ко зна шта".

"ДС ће данас у Београду и широм Србије делити летак којим желимо, годину дана од када је Томислав Николић почео штрајк глађу и жеђу, да подсетимо грађане на све оно што је он у својој 22 године дугој каријери обећавао, радио, претио, а није урадио, или јесте урадио", изјавио је поводом ове акције председник Извршног одбора ДС Марко Ђуришић.

Председник се, како подсећа Ђуришић, бира на пет година, и само из овог "малог дела који се налази у овом летку можемо да видимо шта је све Томислав Николић и колико пута и како мењао мишљење у било којих пет година које узмемо".

У летку се налазе опречне изјаве Николића од 1994. године, међу којима су осуда Хашког трибунала из 2008. када је изјавио да "тамо Срби више неће ићи", и најава да ће, као што је рекао јуна 2010, "када буде на власти испуњавати све обавезе према Трибуналу".

Ту је такође изјава да "ако Тадић потпише Споразум о стабилизацији и придруживању ЕУ, водимо га право у затвор", из 2008. године, и да "Србија нема спаса без сарадње са ЕУ", из септембра 2009. године.

среда, 24. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару