Читај ми!

Глишић: Двери ће изненадити на изборима

Двери ће на предстојећим изборима бити врло значајно изненађење и за оне који их воле и за оне који их не воле, рекао кандидат Покрета "Двери" за председника Србије Владан Глишић.

Кандидат Покрета "Двери" за председника Србије Владан Глишић верује да ће он и тај покрет на предстојећим изборима бити врло значајно изненађење за оне који их воле и за оне који их не воле.

Глишић, такође, није искључио могућност да уђе у други круг председничких избора, рекавши да је "могуће да ће се у другом кругу странке изјашњавати да ли ће подржати баш њега".

У интервјуу Танјугу, он је за себе рекао да је нетипичан кандидат, јер за разлику од других не позива бираче да гласају за њега, већ за Покрет "Двери".

Глишић је додао да ће искористити медијски простор да "делегитимизује причу о председничким изборима".

"Сматрам да је прекршен Устав и злоупотребљен институт оставке у страначке сврхе, а насупрот државном инетерсу. Тако да ће то бити нека окосница моје политичке кампање", истакао је Глишић.

Према Глишићевим речима, његова председничка кампања је покушај да се појача кампања "Двери - Покрет за живот Србије" на републичком нивоу.

"У председничкој кампањи се обраћам истим оним бирачима којима се обраћамо и на републичком нивоу", рекао је Глишић и додао да ће кампања за председничке изборе бити персонализована и да најзад они људи који сматрају да нису имали кога да их заступа, треба сад да добију свог заступника.

На питање какав резултат очекује на изборима, Глишић каже да, на основу рада на терену последњих годину дана, мисли да ће он и Покрет "Двери" на предсетојећим изборима бити право изненађење.

Прерано да се говори о другом кругу

Глишић сматра да је још прерано да се говори о другом кругу председничких избора, те није могао да одговори кога би евентуално подржао. "Може да се деси да неко други може да се изјашњава да ли ће подржати мене", казао је Глишић.

Говорећи о покрету и томе по чему се они разликују од политичких партија у Србији, Глишић каже да их разликује то што они имају "потпуно другачију визију Србије у 21. веку".

"Залажемо се за породичан модел друштва. То је модел друштва који ће спречити демографску катастрофу, а самим тим зауставити све негативне процесе нашег друштва", објаснио је.

Глишић додаје да "Двери" доносе и "нови организациони модел".

"Нисмо 85. странка у Србији, већ показујемо да људи и без страначког организовања могу да се баве политиком. Уводимо нова лица у политику, али не неискусна, већ људе који су 12 или 13 година радили у друштвеном сектору и били ангажовани у српским, али и иностраним институцијама", истакао је Глишић.

На питање да ли Покрет "Двери" грађани Србије и даље поистовећују са организацијом "1389", Глишић каже да то више није тако и да знају да су они "озбиљна политичка организација која је кренула у изборну кампању на свим нивоима".

"Знају да смо организација која је за ових 12 година, иако су нам лепили етикете да смо екстремисти, фашисти, показала да ниједног тренутка није користила говор мржње, позивала на насиље. Али, изговарали смо врло оштре истине које разобличавају цео политички систем који је против овог народа", закључио је председнички кандидат "Двери".

среда, 24. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару