Читај ми!

Зукорлић:Окупимо се око духовности

Грађани Србије треба да се окупе око духовности како би на њеном темељу изградили топао дом за све, Србију пожељну за комшије и доброг саговорника међународним факторима, истакао председнички кандидат Муамер Зукорлић.

Председнички кандидат Муамер Зукорлић позвао је грађане Србије да се окупе око заједничке речи - духовности - како би изградили топао дом за све, Србију пожељну за комшије и доброг саговорника међународним факторима.

Главни муфтија Исламске заједнице у Србији, чија је кандидатура за председника изазвала опречне реакције у јавности и верским институцијама, напомиње да када каже "вера у једног Бога" мисли на "универзалну опште прихватљиву вредност коју прихвата око 99 посто грађана ове земље".

"Сва прича о национално државном јединству је демагогија без суштинског поимања и јасног дефинисања те вредности. Од тога полазим у сопственом програму, да би на тој вредности градио потребу моралног препорода у ситуацији у којој дефинитивно имамо морално расуло у скоро свим сегментима друштва", тврди Зукорлић у интервјуу Танјугу.

Кандидат групе грађана за председника државе изузетно важним сматра рад на морално-психолошком стању српског друштва, односно питању за које тврди да остали председнички кандидати и уопште политички субјекти немају одговор и каже да као грађанин ове земље није могао стајати по страни и рећи: "Србијо пропадај, народе не занимате ме."

"Дакле, моји мотиви су дубоко духовно моралне природе".

Понуду на предизборној сцени види као врсту рециклаже постојећих идеја задњих двадесет година и чини му се "врло бледа и заморна".

"Ниједног кандидата нисмо чули да је рекао нешто ново. У питању су само благе нијансе, рекао бих чак неки маркетиншки трикови - од штале до штале, од фабрике до фабрике.", критичан је Зукорлић.

А он обећава програм који третира нужност потпуног препорода државе и друштва кроз сегмент политике, привреде, културе, међународних односа, аспекте омладине, жена... и других социјалних битних димензија.

У политичку димензију друштвеног живота жели да унесе нужни квалитет и да докаже да је могуће бити поштен политичар, односно да "политика сама по себи нити је лаж, нити је лоповлук, већ да су то политичари који јој дају боју - корупцију и друге моралне девијације".

"Од новца изгубљеног по разним основама корупције толико ће бити свежег капитала да не постоји ниједан сегмент привредног препорода који се не може из тог ресурса финансирати", уверен је кандидат за председника Србије.

Са те позиције, наглашава Зукорлић, подржаваће европске интеграције, организовати најстручније људе из здравог сегмента приватног предузетништва, трудећи се да добро буду искоришћена средства из претприступних фондова.

"Мој адут је још више од тога. То је Исток, то је муслимански свет, то је свежи капитал. Европски фондови су исцрпљени и уморни због рецесије. Добио сам уверавања о спремности јако важних фактора да инвестирају, али уз поједностављење административне услуге и заштићеност од корупције", изнео је Зукорлић неке од адута у сегменту економије.

Придружујући се свима који су подржали додељивање Србији статуса кандидата за чланство у ЕУ председнички кандидат групе грађана није задовољан регионалним односима.

"Уверен сам да ако се Србија одлучи за мене једноставно ће преко ноћи, самим мојим избором, добити релаксацију односа у региону. Избором мене имаће председника који ће бити здушно прихваћен као саговорник и у албанском и у бошњачком корпусу", тврди Зукорлић.

Релаксација односа, враћање поверења и промовисање заједничких принципа решење су, додао је, и за отворена питања попут Косова, као и за питања која могу из тога произаћи - Прешевска долина, Санџак.

"Уколико буду гласали за мене, они су победили. Уколико не, то ће бити знак да Србија још није зрела да отвори нову страницу", уверен је Зукорлић који очекује да се у другом кругу нађе са Томиславом Николићем и мисли да је сада дошао "ред" на Бориса Тадића да подржи њега.

С посебним поносом муфтија истиче да су верници његову кандидатуру дочекали "са одушевљењем" и сигуран у себе и свој програм не види никога ко озбиљно може да му стане на "црту медијске расправе".

"Спреман сам - имам толико сигуран и квалитетан програм да просто једва чекам да га поделим са грађанима Србије", рекао је Зукорлић свестан да "изгледа и јесте другачији", али се поноси тиме, уверен да ће сваки напад претворити у своју предност, а државне структуре учинити хуманијим и примеренијим човеку и његовим свакодневним интересима.

"Све политичке опције које мене подрже имаће корист, јер корист увек иде двосмерно. Поготово кад подржите великог играча ", сигуран у себе и своје идеје, закључио је председнички кандидат Зукорлић.

среда, 24. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару