Читај ми!

Николић: Прљава кампања ДС-а из страха

Од ДС-а се прљава кампања могла увек очекивати, али им она до сада није била потребна, јер су били сигурни у своју победу на изборима, рекао кандидат СНС-а за председника државе Томислав Николић. Млади заслужују већу бригу државе и града, јер су они основ напретка здравог друштва, рекао Александар Вучић.

Кандидат Српске напредне странке за председника државе Томислав Николић рекао је да се од Демократске странке прљава кампања могла увек очекивати, али да им она до сада није била потребна, јер су демократе биле сигурне у своју победу на изборима.

Николић је у селу Мол у Северно-банатском округу рекао да власт преко медија критикује и оговора опозицију и да је то јединствен пример у свету.

"Око најважнијих питања, из изјава, секу делове који говоре лоше о мени. Прозивају ме за оно што сам некада говорио као да то не би могло да се натовари сваком човеку", рекао је Николић и додао да демократама смета то што је почео да води политику сам, "из своје главе".

"Моја идеја је најснажнија у Србији. Они би да ме врате у идеје из којих сам побегао, као да су заградили тај свој тор који се зове право на Европску унију и у њега не желе да приме више никога, пошто то добија изборе", рекао је лидер напредњака.

Николић је оценио да у ДС постоји огроман страх од губитка избора, јер "неко мора да одговара на посртање Србије, криминал, небезбедност, тајкунске приватизације и за то што су Шарићи купили пола Србије".

"Потпуни обрачун са криминалом је нешто чега се боји ДС", рекао је Николић, додајући да свако ко је поштено радио свој посао може да буде миран када напредњаци дођу на власт.

Николић је рекао да Борису Тадићу жели добро здравље и да му гарантује сву безбедност и сигурност као човеку кога је народ бирао за председника државе, а да криминалцима обећава да ће завршити у затвору.

Према његовим речима, није добро то што се кампања претворила у "прљавштине и личне сукобе".

"У томе делимично и ми учествујемо само да бисмо показали да се ничег не бојимо. Кад власт тако напада и вас и вашу породицу онда морате да одговорите, то је питање достојанства", навео је лидер СНС.

Николић је рекао и да СНС, без обзира на све што говори ДС, неће погоршати однос према ЕУ и додао да је то знак и за ЕУ да на овим изборима може да буде неутрална.

"Први пут ћемо имати неутралност ЕУ, ја се надам и Руске Федерације, да неће стати на страну Бориса Тадића. То ће бити први фер избори, изузимајући медије који су у власништву тајкуна из ДС, посебно Драгана Ђиласа", поручио је Николић и рекао да ће, када СНС буде "ослободила" медије, знати да је учинио нешто добро за Србију.

Лидер напредњака је најавио да ће СНС преиспитати све спорне приватизације, укључујући и оне на које је указала ЕУ, јер грађани морају да знају ко је Србију ставио "у замку нерада у којој смо потпуно зависни од стране помоћи, фондова или од кредитирања".

"Грађани морају да знају ко нас је оставио да овако сиромашни страхујемо, а посебно да страхујемо да се случајно не промени власт, пошто ова нова можда не би ни добила кредите", поручио је Николић.

На скупу у Кикинди Томислав Николић је рекао да би Србија, коју би водили напредњаци, одбила чланство у Европској унији ако би јој Европа као услов за улазак поставила признање независности Косова и Метохије.

"Ако би нам Европа поставила такав услов рекли бисмо - извините, хвала, ми не можемо да будемо чланица ЕУ", рекао је Николић на предизборном скупу у Кикинди. Он је додао да за сада за такав услов није чуо ни у Бриселу, ни у Вашингтону, ни у Лондону.

Николић је навео да ће прихватити све што је договорено у дијалогу с Приштином ако је у складу са Уставом, али да га не обавезује "ако су договорили нешто што је мимо Устава и што није добро за грађане Србије".

У оквиру посете Северно-банатског округа, Николић је обишао и Кањижу и Сенту, а до краја дана боравиће у Чоки, Иђошу, Кикинди, Руском селу, Банатској Тополи.

Вучић: Циљ нам је да победимо на свим нивоима

Заменик председника СНС-а Александар Вучић рекао је да је циљ те партије победа на председничким, парламентарним, покрајинским и локалним изборима и да напредњаци неће водити "прљаву кампању", што, како тврди, раде њихови противници предвођени Демократском странком.

Вучић је, на конференцији за новинаре, оценио да је кампања станака из актуелне власти, а пре свега ДС-а и Социјалистичке партије Србије, "базирана на мржњи према Српској напредној странци".

"Ничим другим се не баве, осим што 'просипају' мржњу према српским напредњацима и покушавају да се точак историје врати назад", рекао је Вучић додајући да странке из актуелне власти нису понудиле грађанима ни један нови закон или решење за актуелне проблеме.

Према његовим речима, СНС не води прљаву кампању и њени представници нису рекли ни једну ружну реч на рачун својих политичких противника.

Према његовим речима, СНС-у је свеједно на ком месту ће лидер напредњака Томислав Николић бити на листи за председничке изборе, јер очекују да победи.

Вучић је рекао и да не мисли да сви грађани "много лепо мисле" о напредњцима, али да је сигуран да не желе да "гледају и трпе актуелну власт" и да су жељни промена.

СНС ће, како је рекао, наставити са позитивном кампањом и изношењем предлога за излазак из кризе, а победа те партије на изборима би, како тврди, донела промене, више радних места и наду и перспективу.

Вучић, који је и кандидат за градоначелника Београда, рекао је и да ће напредњаци, уколико освоје власт, "бринути о опозицији, чувати је као мало воде на длану и слушати њене предлоге".

"Председник Србије, новоизабрани Томислав Николић разговараће са представницима опозиционих странака и са председником Демократске странке Борисом Тадићем о решавању свих кључних питања, од Косова и Метохије, па до свих горућих економских питања. Ми од таквих разговора са нашом опозицијом никада нећемо бежати", рекао је Вучић.

Говорећи о одржавању избора на Косову и Метохији, Вучић је рекао да избори треба да се одрже и да је "држава требало да заузме другачији став".

Вучић је навео и да ће СНС, до краја недеље, разговарати са Србима на Косову и Метохији, како би чули њихов став о одржавању избора, када ће СНС изаћи са званичним ставом на ту тему.

На питање какво је његово мишљење о Ратку Младићу, Вучић је рекао да је Младић човек који се тренутно налази у Хагу и да СНС никада неће штитити никога ко је оптужен за злочин, али ће чекати пресуду.

На конференцији је приказан и изборни спот ДС-а, у коме је, како тврде напредњаци, приказана кућа чију изградњу је, након земљотреса у Краљеву, финансирала СНС.

Шеф информативне службе СНС Вук Фатић навео је да је СНС финансирала изградњу седам кућа од чврстог материјала, а да је актуелна власт градила монтажне куће.

Кандидат СНС-а за градоначелника Београда Александар Вучић рекао је раније данас да млади заслужују већу бригу државе и града, јер ће они одређивати како ће се у Србији живети сутра.

Вучић је, на Аеродрому "Никола Тесла", где је испратио младе научнике у Холандију на међународно такмичење из биологије, физике, хемије, математике и других наука, истакао да ће млади одређивати како ће људи у Србији живети сутра.

"Чврсто сам уверен да је тачна доктрина Макса Вебера да знање, образовање, религија, морал и наука одређују економску основу и све друго у једном друштву. Ви заслужујете већу бригу државе и града и свих нас. Сви треба да се потрудимо да млади, талентовани и успешни људи остану у нашој земљи и да помогну да се развијамо као друштво", рекао је Вучић.

Вучић је захвалио младима што су успешни и добри, пожелео им сву срећу и успех у послу због којег су пошли у Холандију, саопштено је из те странке.

среда, 24. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару