Читај ми!

УРС за отварање фабрика хране

Отварање фабрика хране задржаће младе на селу, рекао лидер УРС-а Млађан Динкић у Брусу.

Лидер Уједињених региона Србије Млађан Динкић изјавио је у Брусу да нова влада мора много јаче да подржи отварање фабрика здраве хране које доносе посао за људе и извесност и сигуран откуп локалним пољопривредницима, како би млади остајали у својим родним местима.

Динкић је истакао да Србија има огроман потенцијал у развоју пољопривреде, али и велики проблем, јер наши пољопривредници данас немају сигурног купца за оно што произведу.

"Зато смо подржали да се направи фабрика хране код Бруса у селу Игрош, која би прерађивала локалне пољопривредне производе и од њих правила производе високе вредности, попут сокова, који се из ове фабрике извозе у Русију, Аустралију и Јапан", рекао је Динкић.

Лидер УРС-а је нагласио да су у свим регионима потребне фабрике хране и да држава мора да равномерно стимулише такве инвестиције, јер оне доносе већи приход од извоза, посао и сигурност.

"Србија мора у наредном периоду да подржи што више оваквих предузетника, јер они доносе посао за младе, много већу вредност од извоза, а пољопривредницима сигуран пласман", навео је Динкић.

Председник УРС-а је оценио да је то добитна комбинација, јер предузетници који имају технологију и извоз на тржишта обезбеђују сигуран откуп пољопривредних производа, наведено је у саопштењу УРС-а.

"Ако то обезбедимо, људи ће остајати у својим селима и општинама, а неће из њих бежати као што је данас случај", закључио је Динкић.

Станковић: Једнаке шансе за младе 

Председнички кандидат Уједињених региона Србије Зоран Станковић рекао је да млади одлазе у велике градове да би завршили факултете, али се после не враћају у своја родна места јер тамо за њих нема посла.

"То мора да се промени", истакао је Станковић у разговору са младима.

"Мој отац и мајка нису имали средства и да није било студентског кредита питање је да ли бих ја и под каквим околностима могао уопште да имам шансу да студирам. Морамо да појачамо Фонд за младе таленте и за људе који хоће да се школују. Онда бисмо имали и могућност да тим људима дамо шансу и да је они искористе", поручио је Станковић током разговора у организацији Мреже младих Србије.

Станковић је посебно истакао да је потребно додатно појачати Фонд за младе таленте како би што више младих, који имају жељу да се школују, али немају могућности, добили једнаку шансу да искористе све своје потенцијале, саопштио је УРС.

четвртак, 25. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару