Читај ми!

Дачић: Гласајте за себе

Председник СПС-а Ивица Дачић позвао грађане Сремске Митровице да гласају за себе, уверен да ће тако гласати за њега. ДС и СНС мисле да ће поделити власт у Србији, али морам да поновим оно што је Милошевић рекао - 'мало морген', рекао лидер коалиције СПС-ПУПС-ЈС.

Кандидат за председника Србије коалиције СПС-ПУПС-ЈС Ивица Дачић позвао је грађане Сремске Митровице да гласају за себе, уверен да ће тако гласати за њега.

"Ових дана уништавају наше билборде у Београду. Ако смо минорни, зашто нас се плаше и што не уништавају билборде Тадића и Николића? Они мисле да ће поделити власт у Србији, али морам да поновим оно што је Милошевић рекао - 'мало морген' ", рекао је Дачић на предизборном скупу у Хали спортова "Пинки" у Сремској Митровици.

Дачић је окупљенима рекао да су неки теоретичари у једним дневним новинама расправљали да ли су његова схватања модерна.

"Немојте да терате раднике да буду пролетери, јер ће извести нову октобарску револуцију. Ако је то старомодно, шта је онда ново? Ако је нормално да жене имају мању плату, а радници клече пред послодавцем без права, онда сам ја старомодан", поручио је Дачић.

Он је поновио да су га, како је рекао, неки критиковали због тога што инсистира на поштовању закона, јер тако, наводно, плаши стране инвеститоре.

Према његовим речима, у Србији инвеститори траже да пред њима радници клече, док у Аустрији и Немачкој послодавци клече пред радничким синдикатима.

Дачић се и овог пута осврнуо на критике које је добио када је забранио одржавање Параде поноса у Београду прошле године и додао да је то исто учинила ове године Мађарска, која је чланица Европске уније.

Лидер социјалиста указао је да је СПС за улазак Србије у ЕУ, али само ако је то у интересу њеног народа и ње саме.

Дачић, који је и министар унутрашњих послова, рекао је да ће, ако неко нападне Србе на Косову, добити одговор Србије.

"Чули сте како прете са Косова и Метохије да ће подићи устанак на северу Косова, на југу Србије и у Македонији. Ми морамо да поставимо црвене линије, а то су животи Срба на Косову", рекао је Дачић и додао да ће наставити да хапси све оне који нарушавају уставни поредак Србије.

Он је рекао да нико од државних функционера не сме да прихвати да Косово и Метохија буде део трговине са ЕУ и нагласио да се морају поштовати црвене линије и оценио да, докле год Хрватска слави као државни празник дан када је протерала на хиљаде Срба, то не може бити допринос демократској Европи.

На скупу је говорио и кандидат коалиције СПС-ПУПС-ЈС за председника Владе Војводине Душан Бајатовић, који је поручио да у српској политичкој елити постоје људи који ништа нису схватили и да им зато треба дати компас.

"Компас за Ненада Чанка, јер је аутономија Војводине у реду, само ако не угрожава Србију, Чеди Јовановићу и ЛДП-у објаснити да је Република Српска држава српског народа, плаћена крвљу, а не геноцидна творевина, а да је Косово део Србије и Динкићу да је ова држава пала на питањима приватизације", оценио је Бајатовић.

Уз поруку да "црвену боју треба вратити црвеном Срему", Бајатовић је затражио подршку, како би социјалисти испунили обећање дато Дачићу, а то је да освоје 100.000 гласова у Војводини.

Представници коалиционих партнера СПС-а, ПУПС и ЈС, позвали су грађане Сремске Митровице да гласају за Дачића на председничким изборима, а потпредседник ПУПС-а Милан Кркобабић поручио да од њих зависи да ли ће бити први или други, јер истраживања јавног мњења показују да су трећа снага и да имају 13,5 одсто подршке бирача.

На скупу су, такође, представљени кандидати за републичке и покрајинске посланике.

четвртак, 25. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару