Читај ми!

ДС и СНС неће сарађивати

Закључак дебате страначких представника је да демократе и напредњаци неће сарађивати после избора. На дебати на београдском Факултету политичких наука, Борислав Стефановић из ДС-а рекао да напредњаци не нуде решења. Небојша Стефановић из СНС-а оптужио демократе да су им резултати далеко од добрих.

Представници Демократске странке и Српске напредне странке поручили су да њихове две партије никако неће сарађивати после избора.

"Не можемо правити владу и коалицију са људима који кад год је неки проблем кажу или - идем да штрајкујем глађу или - питаћемо грађане на референдуму или - не знамо ми, знају грађани, па нека они кажу", рекао је кандидат за посланика ДС Борислав Стефановић.

Учествујући у дебати на Факултету политичких наука Стефановић је истакао да ДС неће правити никакву владу и коалицију са ДСС, СРС и СНС, додајући да су то странке које нуде изолацију земље, а не решења за проблеме.

Са друге стране, председник београдског одбора СНС Небојша Стефановић рекао је да када нека странка размишља да промени живот у Србији не може да сарађује са највећом странком актуелне власти, чији су резултати далеко од добрих.

"Боље је не учествовати у власти него да учествујете у неким коалицијама од којих ће вас касније болети глава", рекао је Стефановић.

У дебати је учествовао и председник Извршног одбора СПС Бранко Ружић који је, говорећи о могућности сарадње ДС и СНС, рекао да није уверен да постоје директни контакти међу њима.

"Нисам уверен да је било директних контаката, вероватно постоји неки медијум који је ту између и који те контакте одржава веома активним у претходне три године", рекао је Ружић.

Говорећи о предизборним обећањима напредњака, Борислав Стефановић је колегу из СНС-а упитао зашто канцеларија за брзе одговоре није формирана у београдским општинама које воде напредњаци - Вождовцу и Земуну.

"Не видим јасно и конкретно шта СНС нуди као решење. Томислав Николић до сада никада није имао став око било ког важног питања. Грађани очекују јасне одговоре, а не флоскуле које се стално понављају", рекао је Стефановић.

Осврћући се на недавну посету напредњака Немачкој, функционер ДС-а је истакао да су тамо разговарали са "трећеразредним чиновницима".

Небојша Стефановић је, међутим, истакао да су демократе ти који нису остварили резултате у претходном периоду, а да су резултати једино мерило на изборима.

"Нисам чуо ниједну конкретну меру од ДС, већ само фасцинацију Томиславом Николићем", рекао је напредњак Стефановић, додајући да актуелна власт не заслужује још једну шансу за вођење државе.

Борислав Стефановић је оценио да ДС пред бираче излази са оним што се лако може показати и доказати и да се, за разлику од СНС, у кампањи демократа не може наћи ништа за шта не знају како да спроведу у дело.

Бранко Ружић који је такође учествовао на дебати на ФПН-у, напоменуо је да коалиција СПС-ПУПС-ЈС не нуди "бајковиту слику стварности и илузије на сва питања која тиште грађане" и да ће у кампањи на јасан, чврст и одлучан начин показати да је урадила много у претходном периоду.

четвртак, 25. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару