Читај ми!

Тадић: Инвестиције спас за целу Србију

Председнички кандидат Демократске странке Борис Тадић поручио у Краљеву да су инвестиције спас за целу Србију. Грађани не смеју допустити да се пут којим је Србија кренула и који даје резултате прекине, јер би јој требале године да се од тога опорави, рекао Тадић у Трстенику.

Кандидат за председника и лидер ДС Борис Тадић поручио је у Трстенику да грађани не смеју допустити да се пут којим је Србија кренула и који даје резултате прекине, јер би јој требале године да се од тога опорави.

"Немојте ни по коју цену дозволити да станемо. Онда ће сав напор који смо учинили - успостављање Србије као земље мира и кључног чиниоца разумевања у региону бити порушен", рекао је лидер ДС-а.

Тадић је обраћајући се присталицама окупљеним у центру Трстеника рекао да би 6. маја избором неизвесне политике коју нуде опоненти коалиције окопљене око ДС, Србија порушила све што је за протекле четири године урађено.

Наши опоненти, рекао је Тадић, данас јесу променили своје речи, али не заслужују поверење.

"Променили су своје речи и то је добро. И сам сам се много трудио да то учине. Радио сам на томе да престану да говоре оно од чега би се сваки човек стидео, а да почну да говоре оно што је примерено нормалним људима - о реформама, инвестицијама, борби за бољи животни стандард, пензијама", рекао је Тадић.

Према његовим речима, ти опоненти су говорили да ће чекати на аеродрому ако Србија потпише Споразум о стабилизацији и придруживању, а данас су и они сами уз ЕУ.

"Опраштамо им све што су рекли, али им не дам поверење, јер је потпуно неизвесно куда би Србија са тим људима даље ишла", рекао је Тадић.

Лидер ДС-а је поновио да политика коју нуди листа "Избор за бољи живот" има јасан план о путу којим земља треба да настави.

"Стојим пред вама оним што сам чинио и начином на који сам обављао своју дужност, а при том знам како су је моји предходници обављали. Стојим пред вама и тражим подршку и за наредних пет година да наставимо путем европских интеграција и добијемо датум за преговоре", рекао је Тадић.

Према његовим речима, у Србији се данас живи тешко, али да би било боље потебно је да се сви грађани укључе у тај процес и раде на томе.

"Лако је стати иза оних који ће рећи 'ајде да штампамо паре, да нам буде лепо и да будем популаран председник', али то не решава проблем, јер ће наша деца морати да плате тај побољшани животни стандард ове герерације. Не можемо да будемо неодговорни", истакао је Тадић.

Лидер Демократске странке Борис Тадић раније је, у оквиру предизборне кампање, обишао Краљево, где је у разговору са грађанима истакао да су инвестиције спас за целу Србију.

Приликом посете Краљеву, где је обишао Градску колонију у којој су после земљотреса реновиране четири стамбене зграде, Тадић је оценио да изградњи инфраструктуре могу да помогну контакти које је досадашња власт остварила у иностранству.

Тадић је рекао да је Краљево прошло кроз тежак период, посебно након земљотреса, али је нагласио да су Влада Србије и локална самоуправа учинили све да последице земљостреса санирају.

Лидер ДС-а је рекао да је држава веома близу проналажења стратешког решења за предузеће "Магнохром", које је, после раскинуте приватизације, у процесу реструктурирања.

"И сам учествујем у разговорима са потенцијалним инвеститорима", рекао је Тадић, истичући да је држава и у Краљеву и у другим градовима стала иза предузећа која заслужују да се сачува њихов потенцијал.

Међутим, како је истакао, држава не може то довека да чини и зато је важно да се пронађу стратешки партнери.

Тадић је, у центру Краљева, разговарао и са бившим радницима тог предузећа, који од 2008. године нису примили доприносе по правоснажној судској пресуди.

"Ја овога тренутка нисам председник републике, али ћу разговарати са министром да видим шта је решење", истакао је Тадић и радницима поручио да ће учинити све што је до њега.

Тадић: Борба за бољи стандард и живот 

Кандидат за председника и лидер Демократске Странке Борис Тадић обишао је данас и Тополу. Обраћајући се присталицама, Тадић је истакао да је уверен у победу листе "Избор за бољи живот", и да је, након избора, најважнији посао је да се брзо формира влада, среде макроекономске прилике, направе уштеде где год је то могуће и да се оде у свет по нове инвестиције.

"Ми смо предвидљив чинилац за свет, али знамо и како да са светом преговарамо о тешким питањима од Косова до инвестиција, одбранили смо интегритет земље, подигли њен кредибилитет у међународној арени и сада морамо и да се изборимо за бољи стандард и бољи живот људи", рекао је Тадић и додао да међу припадницима коалиције окупљене око демократа нема панике, јер су сигурни у победу.

"Две милијарде евра смо прошле године обезбедили. То можемо ми, то не могу они, јер ми знамо свет, са светом смо у непрекидном контакту и свет зна нас", рекао је Тадић.

"Поштујемо наше противнике, а верујем да ће и они поштовати нас. Помагали смо им да промене своја лица, али ја не верујем да су их они до краја променили и да могу поуздано да воде ову земљу. Због тога сам се поново кандидовао", нагласио је Тадић.

Тадић је рекао и да је сигуран да њихови опоненти не знају тачно куда би водили Србију и да, иако кажу да би то била Европска унија, ни сами нису сигурни у то што говоре.

После разговора са присталицама у центру Тополе, Тадић је обишао предузеће за прераду воћа "Шљивко" у селу Шаторња.

Помоћ предузетницама

Чланица главног одбора Демократске странке Снежана Лакићевић рекла је у Крушевцу да ће се та партија залагати да се у Србији оснује гаранцијски фонд за жене које желе да покрену сопствени бизнис.

С обзиром на то да велики број жена жели да уђе у бизнис, а немају средстава за то, држава ће формирати гаранцијски фонд којим ће код банака гарантовати за жене које немају довољно новца или имовину на своје име, рекла је Лакићевићева.

Она је на округлом столу о теми Подстицајне мере за жене предузетнице у крушевачкој Регионалној привредној комори истакла да ће се ДС залагати да ово буде једна од првих одлука наредног сазива Владе Србије.

Подсетивши да ова подстицајна мера већ даје одређене резултате у Војводини, Лакићевићева је изразила наду да у Србији постоје још веће шансе за оснивање гаранцијског фонда који би обезбедио поверење државе у појединце и појединаца у државу.

Говорећи о образовној структури, Лакићевићева је рекла да у Србији има већи број жена са факултетском дипломом од мушкараца, али да упркос томе, и даље има више незапослених жена.

Сигурна сам да ће и изменом изборног закона по коме је на листи сваки трећи кандидат жена, бити више посланица у парламенту, односно више оних које ће бити у извршној власти истакла је Лакићевићева и додала да је Србија лидер у региону у области родне равноправности.

Према њеним речима, Србија је озбиљним кораком закорачила у демократизацију и остваривању људских права и навела да жене данас само траже једнаку шансу, а не привилегије због пола.

четвртак, 25. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару