Читај ми!

Николић: СНС спремна да преузме одговорност

Српска напредна странка спремна је да преузме одговорност и убеђен сам у победу листе "Покренимо Србију" на свим нивоима, изјавио је Томислав Николић. СНС ће на предстојећим изборима увести принцип одговорности за све што је урађено, односно неурађено, рекао лидер напредњака.

Кандидат Српске напредне странке за председника Србије Томислав Николић изјавио је да је та странка спремна да преузме одговорност и да је убеђен у победу листе "Покренимо Србију" на свим нивоима.

"Имаћемо и парламентарне и локалне и председничке изборе и победићемо на свим нивоима. Биће то велики и тежак задатак, али спремали смо се за тај дан", рекао је Николић на предизборном скупу у Шиду.

Николић је окупљенима поручио да 6. маја изадју на изборе, да чувају гласове, а да ће Светога Ђорда славити увече када им буду јавили да су победили.

"Ни Свети Ђорђе се није посветио док се није обрачунао са аждајом, а ми имамо лакши обрачун. Нама не треба ни копље, ни стрела, ни лук, само оловка и ништа лакше него заокружити правог", рекао је Николић. "Ми хоћемо одговорност да преузмемо, хоћемо да покажемо да може боље, честитије, поштеније", рекао је лидер напредњака.

Он је истакао да понекад помисли да и није неки успех "овако лоше људе победити" и додао да је изгледа много теже градјане Србије убедити да треба да победе.

Николић је раније обраћајући се члановима и симпатизерима странке у Старој Пазови, најавио је да ће та странка ако победи на предстојећим изборима увести принцип одговорности за урађено, односно неурађено.

Николић је рекао да неко мора да одговара за све оно што је лоше урађено у Србији у последњих неколико година.

Лидер СНС-а сматра да су фабрике у Србији празне и пусте, да су криминалци најслободнији, а народ најзаточенији, и да су протеклих година извршене велике пљачке.

"Неко мора да преузме одговорност у Србији када преузме неки посао. Ми ћемо то да уведемо", рекао је Николић, и оценио да се многи у садашњој владајућој коалицији плаше да ће одговарати за све лоше што је учињено док су били на власти.

Николић се осврнуо и на економску политику и констатовао да су се банке осилиле и да у Србији зарађују двоструко више него у земљама у окружењу.

Према његовим речима, влада, као ни Народна банка Србије, ништа нису урадиле по том питању.

"Сва трговина се одвија између државе и банака и грађани ту остају по страни, а народ је тај о коме мора да се мисли и коме треба да се да", истакао је Николић, који је јутрос посетио Шимановце, Крњешевце и Стару Пазову.

Николић обећао је да ће нова републичка влада, ако њену окосницу буде чинио СНС, преиспитати све спорне приватизације.

У саопштењу СНС-а наводи се да је Николић, у разговору са грађанима Инђије, рекао да ће спорне приватизације бити преиспитане како би се отклонила та препрека на путу европских интеграција и како би се створили услови за успостављање повољнијег пословног амбијента за привлачење страних инвестиција.

четвртак, 25. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару