Регионална хроника, 12. април

Група грађана "Пиротски напредњаци - Време је за промене", залаже се за очување и афирмацију породице. Коалиција окупљена око Демократске странке у Нишу предала листе за локалне изборе - за градску и пет скупштина општина. Напредњаци у Шапцу позвали странке да се не служе лажима у изборним кампањама. Градски одбор СРС у Крагујевцу предлаже укидање примене Болоњског процеса на универзитетима у Србији.

Група грађана "Пиротски напредњаци - Време је за промене"  залаже се за очување и афирмацију породице и свих њених вредности.

Др Милан Стојановић, лидер ГГ "Пиротски напредњаци", каже да ће се залагати за стварање услова који ће омогућити младим људима да заснују породицеу што ће довести и до повећања наталитета.

Пиротски напредњаци кажу да се у општини крши закон, јер се систематски уништава пропагандни материјал, иако је уредно истакнут на местима на којима је то дозвољено.

Чланови Коалиције за Пирот и УРС обратили су се грађанима испред затвореног базена, чија је изградња у току, истакавши да је ова инвестиција била непоходна граду који има преко 70 одсто деце непливача, а свако четврто дете има неки дефоримитет.

Чланови ове коалиције истакли су да је Пирот у протеклих пет година, створио услове да свако дете може да се бави спортом, јер су сви масовни садржаји бесплатни.

Ниш: Коалција окупљена око ДС предала листу за локалне изборе

Коалиција окупљена око Демократске странке у Нишу - СДПС, Демохришћанска странка и Покрет зелених, данас је предала листе за локалне изборе - за градску и пет скупштина општина.

Први на листи и кандидат за градоначелника је актуелни председник градске општине Медиана Драгослав Ћирковић, а градоначелник Ниша, Милош Симоновић је други.

Ово је осма листа коју је потврдила Градска изборна комисија у Нишу.

Група грађана "Боље" почела је кампању за локалне изборе у Нишу представљањем кандидата и поделом материјала у централној градској улици. Њихов главни циљ је да се одлуке важне за Ниш, доносе у Нишу.

Милан Јовановић, кандидат за одборника ГГ "Боље" каже да градоначелника и одборнике Ниша морају да бирају грађани Ниша и додао да о томе не могу да одлучују председници странака у  Београду.

Ужице: Чедомир Јовановић - Преокрет без лажних обећања

Одборнички кандидати листе "Чедомир Јовановић - Преокрет", представили су Ужичанима свој програм са, како кажу, конкретним мерама за све проблеме града, без лажних обећања и великих, неостваривих идеја.

Радован Цицварић, носилац листе и кандидат за градоначелника каже да желе да промовишу нову политику у којој ће Град водити људи који желе у њему да живе и онда када не буду на функцијама.

Листу "Чедомир Јовановић - Преокрет за Ужице", са 67 одборничких кандидата, подржава и Социјалдемократска унија Жарка Кораћа, Богата Србија Захарија Трнавчевића и Асоцијација слободних независних синдиката.

Шабац: Напредњаци позвали странке да се не служе лажима

Шабачки напредњаци позивају све странке у граду да се не служе лажима у кампањама. Све доказе о малверзацијама у државним органима ће, како кажу, чувати и изнети после избора, а најважнији су им, додају, утврђени програми.

Председник окружног одбора СНС Шабац Драган Томић каже да је циљ дефинисати политичке услове у којима живимо како би се решило питање запошљавања и перспективе генерације младих и створили услови за бољу будућност Србије.

Напредњаци кажу да су сигурни у победу на локалним изборима и победу председничког кандидата у првом кругу.

Крагујевац: СРС за укидање примене Болоњског процеса на универзитетима

Градски одбор Српске радикалне странке у Крагујевцу предлаже, како је речено, укидање Болоње на универзитетима у Србији, измену досадашњег начина полагања испита, уписа на факултете и побољшање студентског стандарда.

Председник Омладине СРС у Крагујевцу Петар Чановић рекао је да  та странка предлаже стари начин уписа и полагања испита на српским универзитетима, јер некадашње дипломиране правнике, дипломиране економисте или инжењере, како каже, никада не могу да замене мастер дипломе које је Болоња донела.  

Радикали предлажу нови начин стипендирања студената и повећање стипендија које, кажу, нису довољне за набавку неопходних уџбеника за припрему испита.

петак, 26. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару