Читај ми!

Тадић: Са нама се зна куда иде Србија

Са Демократском странком, Србија иде ка пуноправном чланству у ЕУ и бољем животу, каже лидер ДС и кандидат за председника Борис Тадић. Потребно је да наставимо започето, да Србија не буде недовршена кућа и зато ћемо победити, поручио је Тадић.

Лидер Демократске странке и кандидат за председника Србије Борис Тадић поручио је у Кикинди да се са ДС сигурно зна куда Србија иде - ка пуноправном чланству у ЕУ и бољем животу, док је њен пут са политичким опонентима ДС - пут потпуне неизвесности.

Истичући да је за ДС чланство у ЕУ средство за постизање бољег живота, начин да се промени стварност Тадић је рекао:

"Избори су свечаност, то је дан када кажес ко си. А када кажеш да си за пут у ЕУ - то нису само плаво-жуте боје и звездице, то значи да припадаш том друштву народа, да припадаш тој култури, да си вредан и поштен, да живиш земљи у којој се поштује друштвено-правни поредак, у којем се политичари не бахате, већ труде да промене стварност."

Према његовим речима, избори 6. маја су прилика да се Србија "поново подигне на највише место међу европским народима".

"За то нам је потребно да имамо храбрости, енергије, да кад паднемо увек устанемо, наставимо започето, да Србија не буде недовршена кућа и зато ћемо победити", поручио је он.

Тадић је подсетио да је од стицања статуса кандидата за чланство интересовање инвеститора повећало три пута.

"Наши опоненти, јер не знају, мисле да је то због избора и кампање. А није, то је зато што смо у протеклим годинама много радили. И још ћемо много радити јер ћемо победити на овим изборима", рекао јеТадић.

"Један човек ми је рекао - чекамо вас на аеродрому Никола Тесла само ако потпишете ССП, претећи нам физички. Када сам му рекао, шта то причаш, он је одговорио - то је политика. Не није то политика, то је разлика", рекао је Тадић и додао да опоненти ДС нису променили политику, већ само користе нове речи како би задобили поверење грађана.

"Али, то се може само делима, а ми их имамо - статус кандидата, визна либерализација, три европска моста, инвеститори. Ми смо прва генерација људи који су после 30 година направили јавна добра", поручио је он.

Како је рекао, ако на власт дођу ти политички опоненти Србија је на путу потпуне неизвесности и нико не зна где ће завршити.

На конвенцији се обратио и потпредседник странке Бојан Пајтић , који је поручио да је Србији потребан одговоран председник којег ће сви уважавати.

Борис Тадић састао се вечерас у Зрењанину са председником Лиге социјалдемократа Војводине Ненадом Чанком и замеником председника ЛСВ Бојаном Кострешом.

Лидер ДС обишао је данас у Новом Бечеју италијанско-румунску фабрику обуће "Сербиа манифатуре", где је поручио да није далеко време када ће светске модне компаније у Србији отварати и комплетне погоне, захваљујући вештинама и знањима српских радника.

Нови Београд - културни, спорски и образовни центар

Градоначелник Београда и носилац листе "Избор за бољи Београд" Драган Ђилас најавио је, приликом обиласка Основне школе "Драган Лукић" и Спортског центра "11. април", интензивирање постављања подземних контејнера на Новом Београду.

Ђилас, који је те објекте обишао са председником Градског одбора ДС-а Александром Шапићем, поручио је да постављање подземних контејнера није само питање естетике, већ првенствено хигијене.

Градоначелник је најавио уређење површине и изградњу парка између зграда у Магелановој улици у новобеоградском Блоку 1.

Ђилас и Шапић су приликом обиласка радова на реконструкцији затворених базена Спортског центра "11. април" најавили даља улагања у Нови Београд.

Завршетком реконструкције базена и Хале спортова и изградњом нових обданишта и школа, можемо слободно да кажемо да Нови Београд може да понесе епитет културног, спорског и образовног центра Београда, истакао је Шапић.

Сарадња ДС и организација особа са инвалидитетом

Представници ДС-а и Националне организације особа са инвалидитетом потписали су у Београду Протокол о сарадњи, којим се та странка обавезала да ће и даље радити на унапређивању положаја особа са инвалидитетом.

Потпредседница ДС Јелена Триван рекла је, после потписивања споразума, да се странка обавезала да ће дословно спроводити све законске прописе који се тичу особа са инвалидитетом, а пре свега, како је нагласила, Националну стратегију за унапређење положаја особа са инвалидитетом.

петак, 26. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару