Читај ми!

Дачић: Само јака Србија иде напред

Само јака, поносна и чврста Србија може да иде напред, рекао Ивица Дачић на предизборном скупу у Сомбору. Кандидат за председника Србије одбацио је залагања неких политичких странака да Војводина постане република, и нагласио да се више никада неће вратити време када је Војводина била држава у држави.

Кандидат за председника Србије и носилац парламентарне листе Коалиције СПС-ПУПС-ЈС Ивица Дачић изјавио је да само јака, поносна и чврста Србија може да иде напред, и нагласио да је то основна порука те коалиције за изборе 6. маја.

Дачић, је на предизборном скупу у Сомбору, одбацио залагања неких политичких странака или организација да Војводина постане република, и нагласио да се више никада неће вратити време када је Војводина била држава у држави.

"Шта год неко мислио о 'јогурт револуцији' неће се никад вратити време пре тога да Војводина буде држава у држави", рекао је Дачић.

Истакавши да није спорно то да Војводина треба да има аутономију, да се јача и развија, Дачић је казао да та аутономија никада не може да буде против и ван Србије, него само унутар јаке Србије.

Он је казао да је у Војводини увек био складан живот свих њених становника и да је владао мир и у време највећих сукоба у окружењу, наводећи да је прошле године у покрајини било најмање међунационалних инцидената у последњих осам до девет година.

Кандидат СПС-ПУПС-ЈС за председника Србије је истакао да земља у међународним односима мора да има чврст став и да жели сарадњу са светом, као и улазак у Европски унију, али не по цену жртвовања националних и државних интереса.

Србима је доста ратова, страдања и проливања крви, рекао је он и додао да "ми немамо другог избора осим да помогнемо нашем народу на Косову и Метохији и зато држава Србија мора да се јасно определи какав став има око Косова и Метохије".

Полиција друга по популарности

Дачић је поручио грађанима Србије да се на предстојећим изборима определе за ту коалицију, јер успеси у областима које су водили представници СПС-а и њених коалиционих партнера потврђују оправданост њихових предизборних обећања и порука.

Он је рекао да је полиција друга по реду институција по популарности, одмах после Српске правослане цркве, и додао да су значајни резултати и успеси постигнути у образовном систему, инфраструктури и енергетици.

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма рекао је да ће ова коалиција гарантовати сличне подстицаје какве имају грађани Јагодине чији је градоначелник.

Уколико ова коалиција, рекао је он, оствари повољне изборне резултате и освоји власт у Сомбору или другим општинама труднице ће моћи да рачунају на 1.200 евра, као подстицај да се и овим крајевима рађа више деце и води успешна борба против "беле куге".

У име Партије уједињених пензионера Србије, потпредседник те странке Милан Кркобабић је рекао да се после предстојећих избора чека промена Закона о раду, којим ће бити омогућена максимална заштита радника, пре свега утврђивањем цене рада.

На почетку предизборне кампање у Западно-бачком округу, Дачић је у Кулу рекао да треба наћи најбољи могући систем да Војводина оствари своје специфичности у односу на друге крајеве Србије, али и да се истовремено интегрише у јединствену државу.

петак, 26. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару