Читај ми!

СРС: Опасност од сецесије Војводине

Србија је пред великом опасношћу од сецесије Војводине, каже потпредседник СРС Александар Мартиновић и истиче да је пред грађанима велики задатак да сачувају државу.

Потпредседник Српске радикалне странке Александар Мартиновић изјавио је у Кикинди да је Србија пред великом опасношћу од сецесије Војводине и да је пред грађанима велики задатак да на изборима сачувају државу.

"Србија је у највећој опасности у својој скоријој политичкој историји. Само неколико недеља од како је Борис Тадић добио на поклон статус кандидата, у Војводини су се јавили гласови да Србију треба уредити на новим основама, као федерацију Републике Војводине и централне Србије", рекао је Мартиновић на предизборном скупу.

Мартиновић је навео да је СРС 2008. године, када је усвајан Статут Војводине, био једина станка која је рекла да је Статут "клица за ново распадање Србије".

"Ми, српски радикали, имамо задатак да сачувамо Војводину у Србији и да не дозволимо да у будућности проевропске снаге пристану на сецесију Војводине на основу тумачења овог сепаратистичког, антиуставног и антисрпског Статута", рекао Мартиновић. 

Красић: Србија неће бити члан ЕУ 

"Србија никад неће бити члан Европске уније, не само због тога што они нас не желе, већ и зато што грађани не желе у ЕУ", изјавио је потпредседник Српске радикалне странке Зоран Красић на предизборном скупу у Панчеву.

Када је Србија у питању важе двоструки стандарди Европске уније, рекао је Красић и додао да у последњих 12 година "ЕУ стандарди за грађане Србије значе да немамо посао, да губимо Косово и да се лечимо само ако имамо новац".

Председница Извршног одбора СРС-а Вјерица Радета рекла да је само на подручју Јужнобанатског округа "извршено 48 криминалних приватизација".

"На подручју јужног Баната извршено је 48 криминалних приватизација, а власт није заинтересована да те проблеме реши. Људи остају без посла, али све то није важно док идемо њиховим европским путем", рекла је Радета.

Радикали су обишли више места Јужнобанатског округа и разговарали са грађанима у Опову, Црепаји и Панчеву.

Шаровић: СРС једина странка коју не финансирају тајкуни

Кандидат Српске радикалне странке за градоначелника Београда Немања Шаровић изјавио је да је СРС "једина странка коју не финансирају тајкуни".

Шаровић је приликом обиласка обреновачког насеља Барич позвао кандидате других политичких странака да осиромашеном народу, "коме обећавају бољу будућност", дају одговор на питање "одакле им стотине милиона динара које немилице троше на билборде и телевизијске спотове", саопштила је та странка.

Он је истакао да политичари које у кампањи финансирају тајкуни, морају након избора да десетоструко врате сваки динар и подвукао да је СРС на претходним изборима "освојила највећи број мандата и прима највише новца из буџета, а једина је која још нема закупљен ниједан билборд и која није емитовала ниједан спот".

Јасно је, додао је Шаровић, да једино радикале на финансирају тајкуни истичући да ће једино СРС радити у интересу народа.

петак, 26. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару