Читај ми!

Предата кандидатура Јадранке Шешељ

Српска радикална странка предала потписе за кандидатуру Јадранке Шешељ за председника државе.

Републичкој изборној комисији (РИК) Српска радикална странка (СРС) предала је 16.073 потписа подршке за кандидатуру Јадранке Шешељ за председника Србије.

"Верујем да ће 6. маја Србија препознати ко је истински веран и ко је спреман да да све од себе да се Србија поново усправи. Поштоваћу Устав и достојанствено ћу представљати Србију у иностранству", рекла је Шешељева новинарима након предаје кандидатуре.

Она је казала да ће прекинути са понижавајућом праксом и једностраним приступом да ЕУ нема алтернативу и додала да ће унапредити везе са традиционалним пријатељима, пре свега са Русијом, што унапређује међународни положај и интересе Србије, првенствено у вези са Косовом и Метохијом.

Шешељева је навела да њен супруг Војислав Шешељ није у могућности да се бави кампањом. с обзиром да се налази у притвору хашког Трибунала, али је навела да 20 година живи са њим и да зна отприлике на који начин би је он саветовао.

Она је истакла да је СРС једина патриотска странка у Србији, увек доследна својим принципима и ни по коју цену никада неће издати интересе свог народа, те да је зато изузетно поносна што је председнички кандидат радикала.

Шешељева је рекла да неће да бави анализама које говоре да би њена канидатура могла да узме одређен број гласова лидеру Српке напредне странке Томиславу Николићу.

Предаји листе присуствовали су потпредседници СРС Зоран Красић, Вјерица Радета и Александар Мартиновић, шеф посланичке групе радикала Драган Тодоровић и кандидат те странке за градоначелника Београда Немања Шаровић.

На кутијама са потписима писало је "Верна Србији" што ће бити и предизборни слоган Јадранке Шешељ на председничким изборима, заказаним за 6. маја.

РИК је до сада прогласила за председничке кандидате лидера Демократске странке Бориса Тадића, лидера Социјалистичке партије Србије Ивицу Дачића, лидера Демократске странке Србије Војислава Коштуницу и Зорана Станковића, којег су предложили Уједињени региони Србије.

Канидатуре за председничке изборе подноси се до 15. априла у поноћ.

Према законској процедури, када РИК утврди листу кандидата, биће обављено жребање о утврђивању редоследа под којим ће се кандидати за новог председника Србије наћи на изборној листи.

петак, 26. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару