Читај ми!

СНС: Имамо најбољи програм и људе

Лидер изборне Коалиције "Покренимо Србију" Томислав Николић рекао да СНС има најбољи програм и најбоље људе, због чега је и постала најјача странка у Србији од које грађани сада очекују промене. Нове инвестиције и нова радна места биће приоритети политике коју ће водити СНС, рекао Николић.

Српска напредна странка има најбољи програм и најбоље људе, због чега је и постала најјача странка у Србији и од које грађани сада очекују промене, рекао лидер изборне Коалиције "Покренимо Србију" Томислав Николић у Белој Паланци.

"Зато у нас гледају сиромашни, који су остали без игде ичега. Зато у нас гледају и богати људи. Немам ништа против богатих људи, ако су богатство стекли радом и у складу са законом, али ко је украо мораће све да врати и то вам обећавам", рекао је Николић обраћајући се грађанима Беле Паланке.

Према његовим речима, грађани су пре четири године за актуелну власт гласали зато што су веровали у њихова обећања.

"Оних 200.000 који су добили посао и они који су добили по 1.000 евра, нека опет гласају за њих, али зашто би за њих гласали они који немају ништа", рекао је Николић и позвао грађане да 6. маја озбиљно размисле да ли желе да живот у Србији остане какав је данас.

Николић је раније данас обишао Бабушницу где је истакао да је држава неправедна према домаћим инвеститорима, јер им, како тврди, не даје субвенције за отварање нових радних места какве даје странцима.

Само уз економски програм који нуди Српска напредна странка може да се обезбеди уравнотежен развој свих делова Србије, стварање повољне пословне атмосфере за нове инвестиције и отварање нових радних места, уз значајно смањење непотребне бирократије, рекао је Николић.

Николић је истакао да ће нове инвестиције и нова радна места бити приоритети политике коју ће Српска напредна странка водити после избора 6. маја.

Лидер СНС-а је рекао и да ће се та странка, уколико дође на власт, залагати за оснивање развојне банке и додељивање кредита из Фонда за развој, али без оптерећења које намећу банкарске хипотеке.

У оквиру предизборне кампање, Николић је данас посетио и село Суково и Пирот.

Економски програм СНС-а 

Српска напредна странка представила је данас економски програм који се заснива на јачању производног сектора, јавно-приватном партнерству, концесијама и јачању извозног сектора.

Функционерка СНС-а Јоргованка Табаковић рекла је да је Србији потребна темељна и свеобухватна промена развојне и економске филозофије и политике и истакла да та странка може да је понуди и њом оствари велике уштеде и повећава запосленост.

Табаковић је на представљању економског програма СНС-а, рекла да ће резултати економске политике коју нуди та странка бити отварање нових радних места, а не политика отпуштања радника и интезивирање социјалног раслојавања.

Основу програма чини држава одговорна грађанима, ефикасна и јефтина, рекла је Табаковић истичући да ће се бескомпромисно борити против мита и корупције уз стриктну примену владавине права.

Према њеним речима, напредњаци власт неће преузети без претходног реверса стања и пописа државне имовине.

Функционер те странке Миленко Џелетовић рекао је да ће СНС сетом краткорочних мера већ у првој години, уколико дође на власт, извршити консолидацију јавних финансија којима ће уштедети најмање две милијарде евра.

Џелетовић је рекао да ће СНС радити на хитном доношењу закона о јавним набавкама који ће допринети милионским уштедама, урадиће комплетну реорганизацију пореске управе, а биће озбиљно преиспитане и државне субвенције.

Према његовим речима, неопходно је иновирање стратегије привредног развоја, заштита од конкуренције и борба против страних и домаћих монопола.

На конференцији су најављене два инфраструктурна пројекта - прокопавање канала који би повезао Мораву са Вардаром и даље са Егејским морем и Лука Београд на десној обали Дунава, који како наводе, обухватају кључне приоритет и потребе Србије.

Илић: Николић убедљиво води

Лидер Нове Србије Велимир Илић тврди да председнички кандидат коалиције "Покренимо Србију" Томислав Николић "убедљиво води" у анкетама за председничке изборе.

"Према мојим информацијама, разлика у његову корист је десет процената", рекао је Илић током обиласка Нове Вароши, Прибоја и Пријепоља.

Илић је истакао да грађани желе промене и да им је доста празних прича које су годинама слушали.

Према његовим речима, некадашњи председник Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић је "преспавао мандат", па, како тврди, није водио приватизације на прави начин и није "притегнуо министре у влади да имају мање афера".

Илић је оценио и да се Тадићу више не може веровати, јер је, према према његовим речима, за време Тадићевог мандата отпуштен велики број радника.

Проблем незапослености је, оценио је Илић, један од приоритетних проблема који се морају решити и обећао грађанима да ће, уколико коалиција "Покренимо Србију" освоји власт, бити завршено све што је започето за време док је он био министар.

Илић је оценио да акценат треба ставити на улагање у села и инфраструктуру, јер, како је навео, без богатог села нема ни доброг зивота у граду.

петак, 26. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару