Читај ми!

Дачић: Разграничење решење за Косово

Једино реално решење за Косово и Метохију је у разграничењу територија, рекао лидер СПС-а Ивица Дачић и оценио да у предизбоној кампампањи осим њега нико не говори о суштинским питањима.

Кандидат СПС за председника СРбије Ивица Дачић поновио је да је једино реално решење за Косово и Метохију у разграничењу територија и оценио да у предизбоној кампампањи осим њега нико не говори о суштинским питањима.

"Остали Косово не помињу док су у кампањи јер немају времена од обилазака фабрика и предузећа. Чуди ме само одакле смо у оваквој кризи ако их имамо толико", рекао је Дачић новинарима на прослави деветогодишњице Управе за обезбеђење појединих личности и објеката.

Дачић је истако да Србија треба да штити свој народ, а да је све остало политика.

Министар унутрашњих послова рекао је да жандармерија није блокирала алтернативне путеве на Косову и Метохији већ је преусмеравала људе и саобраћај после најаве да ће Кфор силом затворитити све алтернативне путеве.

Дачић је рекао да је "на једном месту" било проблема, али да жандармерија није блокирала пут.

"Пре неколико дана било је најаве да ће Кфор силом затворити све алтернативне путеве, па смо ми преусмеравали људе", прецизирао је Дачић.

Он је такође указао да суштина алтернативног пута није да се гради непосредно поред оног постоћег, већ тамо "где вас нико не види".

"Не може на 50 метара од пунктова да се гради алтернативни пут, то је неозбиљно", поручио је Дачић.

Радници нису робови

Лидер СПС-а говорио је и синдикатима. Дачић је упозорио стране инвеститоре у Србији да ће бити ухапшени ако не буду дозволили оснивање синдиката у својим компанијама и истакао да радници нису робови који клече на коленима пред страним газдама.

"Ја сам апсолутно за то да дођу страни инвеститори, али они не смеју да се понашају према радницима као према робовима. У неким страним предузећима је забрањен синдикат и ја их упозоравам - ако не поштују закон биће похапшени па ко год да их је довео", рекао је Дачић новинарима у Београду.

Дачић је подсетио да право на синдикално организовање важи за све компаније - стране, домаће, државне и приватне.

Кампања са минимум спотова и реклама

Лидер СПС рекао је да ће та странка у предизборној кампањи имати минимум телевизијских спотова и рекламних билборда јер мора да оправда новац који је у ту сврху добила из републичког буџета.

Дачић је рекао да није поштено током кампање обећавати борбу против корупције, а истовремено имати многе билборде по граду и рекламне спотове на телевизијама.

"Они хоће паре од богатих, а гласове од сиромашних. Када погледате њихове имовинске карте испада да су све купили и да све имају на кредит", рекао је Дачић.

Коментаришући опаску новинара да му истраживања дају чврсту трећу позицију, Дачић је рекао да нико није очекивао да ће баш он поднети први кандидатуру за председника Србије и нагласио да не види у чему његови противкандидати имају предност у односу на њега.

"То не видим ни по скуповима које држе по Србији, можда у њиховој кампањи има више крава и парадајза и фиктивних радних места, али ја се обраћам људима", нагласио је лидер социјалиста.

Он је поновио да неће, као други, имати саветнике из Израела, Америке и других земаља и додао да он има мало саветника.

Грађанима потребна сигурна рука

Приликом обиласка Уба, Дачић је рекао да грађанима Србије треба економски развој, социјална правда и сигурна рука која ће да води земљу.

"Многи политичари не знају куда плови овај брод. Када кажем да Србији треба чврста рука не мислим на диктатуру, већ на руку која не дрхти. Наш главни адут у овој кампањи је да ће народ гласати за себе и одлучити да вођење Србије повери нама", поручио је Дачић окупљеним грађанима.

Према његовим речима, његова предност у односу на остале председничке кандидате је та што је он једини кандидат социјалистичке опције.

Обраћајући се грађанима Ваљева кандидат коалиције СПС-ПУПС-ЈС за председника државе напоменуо је да ће Србија ићи у Европску унију због себе, а не због саме Уније.

"Идемо у ЕУ само ако је у интересу Србије, а ако није нећемо ићи. Не идемо ми у Унију због ње саме, већ због Србије и нашег народа", рекао је Дачић на предизборном скупу.

петак, 26. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару