Читај ми!

ДСС: Политичка и војна неутралност

Будући председник Србије треба да да заступа војну и политичку неутралност, што никако не искључује блиску сарадњу са свим државама света, укључујући и земље ЕУ, али без формалног учлањења у Унију, рекао лидер ДСС-а Војислав Коштуница.

Лидер Демократске странке Србије Војислав Коштуница оценио је да будући председник треба да се залаже за политичку и војну неутралност, очување територијалне целовитости и државно јединство.

"У кампањи се из наступа кандидата врло често не може видети шта су праве уставне надлежности председника Србије", рекао је Коштуница на конференцији за новинаре.

Коштуница је подсетио да су то представљање Србије у земљи и иностранству, залагање за очување територијалног интегритета и целовитости и изражавање државног јединства. 

Према његовим речима, председник треба да Србију представља као војно и политички неутралну земљу, што никако не треба да искључује блиску сарадњу са свим државама света, укључујући и земље чланице ЕУ, али без формалног учлањења у Унију, јер се од почетка процеса европских интеграција у Србији живи много горе. 

Лидер ДСС-а рекао је да је Србија војно неутрална земља од усвајања резолуције у парламенту 26. децембра 2007. године, и као таква не може постати чланица НАТО, што је веома важно, јер је председник Србије уједно и командант Војске Србије.

Коштуница је критиковао досадашњу власт због тога што је, уместо да се залаже за очување територијалне целовитости правним средствима, у процесу европских интеграција прихватила "правно насиље" већине држава Европске уније, чије су 22 земље признале независност Косова.

Поповић: Систем штоперице 

Кандидат ДСС-а за градоначелника Београда Александар Поповић рекао је у Барајеву да ће, кад та странка буде на власти, укинути зонирање у приградском саобраћају, као и да ће приградске општине бити надлежне за планове детаљне регулације.

Према Поповићевим речима, грађевинске дозволе биће издаване за шест месеци.

"Орган који издаје грађевинске дозволе ће, по службеној дужности, морати од комуналног предузећа да прибави све потребне дозволе, па неће људи више морати да обијају прагове разних канцеларија", каже Поповић.

Демократска странка Србије предлаже реална решеље за проблеме који муче грађане, навео је Поповић. 

Према његовим речима, биће уведен систем штоперице. "Ако грађанин донесе сву потребну документацију, добиће грађевинску дозволу за шест месеци, а ако му недостаје неки документ, у моменту кад буде затражен, време се зауставља, а опет почиње да тече кад тај документ буде достављен", објаснио је Поповић.

петак, 26. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару