Читај ми!

Николић: Помоћ државе привредницима

Држава мора да помогне малим и средњим предузећима да не би били принуђени да подижу неповољне кредите, поручио Томислав Николић и додао да банке неосновано имају огромне марже.

Лидер коалиције "Покренимо Србију" Томислав Николић изјавио је да држава при обезбеђивању буџетских прихода не сме да се ослони само на узимање кредита од међународних финансијских институција, већ мора да помаже малим и средњим предузећима, која ће потом пунити буџет.

Николић је рекао да ће будућа Влада Србије преиспитати све спорне приватизације, не само зато што то тражи Европа, већ због тога што је у интересу државе.

Николић је током обиласка предузећа "Тим" у Банатским Карловцима рекао да држава увек затаји онда када би требало да пружи помоћ предузећима која имају добар програм и производ, и додао да су предузетници због тога принуђени да подижу неповољне кредите.

"Мислим да у Србији банке неосновано имају огромне марже. Камате су дупло веће него у ЕУ, тако да овде само банке зарађују, а сви остали пропадају", рекао је Николић.

Он је додао да због су због такве ситуације пропала многа мала и средња предузећа, и то не зато што нису имали добар програм или људи нису хтели да раде, "већ зато што се држава није умешала кад је било најважније".

"Ми ћемо морати да се умешамо, да помогнемо предузећима да опстану, да бисмо на тај начин могли да пунимо буџет и да тако обезбедимо све оно што држава дугује грађанима", поручио је лидер напредњака.

Томислав Николић је приликом посете Уљми рекао да је потребно формирати канцеларију за брзе одговоре, како би потенцијални инвеститори у најбржем могућем року добили неопходна документа.

Вучић: Најважније економске теме 

Заменик председника Српске напредне станке Александар Вучић изјавио је да питање Косова и Метохије није у другом плану у изборној кампањи те странке, али да "грађани не знају како да преживе, па је кампања углавном базирана на основним животним проблемима".

"Ми од теме Косова не бежимо. Ми ћемо се нашем народу обратити и послати поруку да је Косово и Метохија у саставу Србије", рекао је Вучић на конференцији за новинаре испред хотела "Југославија" и додао да се Србија мора придржавати свог Устава.

СНС ће, рекао је Вучић, у том контексту, 11. априла одржати предизборни скуп у Косовској Митровици.

Он је оценио да је актуелна власт довела грађане у ситуацију да немају перспективу и посао и да зато размишљају како ће да преживе, због чега су животне и економске теме најважније.

Вучић је оценио да је председник Демократске странке и кандидат за председника Србије Борис Тадић "показао своје право лице у кампањи" и да, како каже, не преза ни од чега у нападима на СНС.

петак, 26. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару