Читај ми!

Илић: Бирачи не расипајте гласове

Са предизборног скупа у селу Мрсаћ код Краљева Велимир Илић поручио је грађанима да на изборима не расипају гласове на мале странке. Коалиција "Покренимо Србију" неће дозволити да млеко у откупу буде три пута јефтиније него у продавници, рекао је лидер Нове Србије.

Председник Нове Србије, чланице коалиције "Покренимо Србију", Велимир Илић данас је са предизборног скупа у селу Мрсаћ код Краљева поручио грађанима да на изборима не расипају гласове на мале странке.

"За оне којима је данас добро, ту је Борис Тадић, за оне који желе промене, ту је наша коалиција на челу са Томиславом Николићем и ред је да најзад Србију поведе један шумадинац", рекао је Илић.

Он сматра да су за европске интеграције неопходни смањење незапослености и реформа парвосуђе, јер "Европска унија не жели да издржава Србију".

"Европска унија неће народне кухиње, она хоће јаку и економски стабилну Србију", рекао је Илић.

Да би се економија покренула, неопходно је да будућа влада коју ће, сматра Илић, формирати коалиција "Покренимо Србију", буде мала и стручна, да у старту орочи циљеве и одмах даје резултате.

Он је оценио да Краљеву хитно треба 4.000 радних места и рекао да је у време када је био министар у мостове и путеве у овом граду уложено више од четири милијарде динара.

Илић је мештанима Мрсаћа и околине рекао да коалиција "Покренимо Србију" неће дозволити да млеко у откупу буде три пута јефтиније него у продавници и запитао зашто су затворене млекаре у Краљеву и Чачку.

"Одавде се млеко вози у Шабац и враћа свако јутро, па више поједе превоз, него сељак који га произведе. Мора да се направи нова организација државе", истакао је лидер НС, који је данас обишао још неколико краљевачких села.

Потребна нова државна политика 

Нова Србија (НС) оценила је да је потребно усвојити нову државну и привредну политику, створити малу и оперативну владу и јаку и ефикасну државу, како би било могуће привући стране инвестиције и отворити нова радна места.

На промоцији страначке акције "Бајке одлазеће Владе" у Кнез Михаиловој улици, потпредседница НС-а Дубравка Филиповски је у изјави новинарима оценила да 60 одсто запослених у Србији једва саставља крај са крајем и да је потребно под хитно омогућити веће запошљавање, а не само причати о томе.

"У 2007. години Србија је имама 1,7 милијарди страних инвестиција, а прошле године 986 милиона, док је за привредни опоравак потребно најмање четири милијарде на годишњем нивоу", рекла је Филиповски.

Према њеним речима, 2001. године у Србији је 7.000 људи радило у администрацији док је десет година касније њихов број нарастао на 30.000.

Филиповски је рекла да, осим оснивања малих и средњих предузећа, Србији треба нова индустријализација и опоравак преживелих привредних система.

"Грађани имају јасан избор. На једној страни су они који су у протекле четири године упропастили државу и који и данас причају само бајке, а са друге стране реалан програм и одговорне људе који ће омогућити бољу будућност", рекла је потпредседница НС-а. 

Потпредседник НС Јован Марић изразио је уверење да ће грађани препознати лажна обећања која политичари на власти износе у предизборној кампањи.

Он је као персонификацију лажних обећања означио лидера Уједињених региона Србије Млађана Динкића и подсетио на његово обећање о томе да ће сви грађани добити акције у вредности од 1.000 евра, ако Борис Тадић победи Томислава Николића на председничким изборима 2008.

петак, 26. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару