Читај ми!

Тадић: Чувати заједнички живот

Од суштинске важности је да становници Војводине чувају заједнички живот и сваки појединачни идентитет, изјавио је у Бачкој Тополи кандидат за председника Србије и лидер ДС-а Борис Тадић.

Кандидат за председника Србије и лидер ДС Борис Тадић посетио је у Бачкој Тополи хуманитарну изложбу ускршњиха јаја и поручио да је од суштинске важности да становници Војводине чувају заједнички живот и сваки појединачни идентитет.

"Сигуран сам да ће људи овог краја чувати нашу северну покрајину тако да обезбеђују најбољи могући живот деци, независно од тога да ли су Русини, Мађари, Хрвати, Срби. Од суштинске важности је да се чува заједнички живот и сваки појединачни идентитет", рекао је Тадић.

Према његовим речима, Војводина је јединствена регија на европском континенту, са мноштвом идентитета, култура, језика и истовремено идеја о заједничкој будућности.

"То је регија која је специфична у европском смислу и која представља богатство не само за Србију него за читав континент. И увек када одлазимо у Брисел и у европске земље дичимо се Војводином и њеним посебностима", истакао је Тадић.

Он је, такође, честитао празник верницима који данас славе Ускрс.

"Данас је прилика да пожелимо срећне и успешне празнике не само житељима Бачке Тополе, већ свим нашим грађанима који данас славе и да подржимо људе свих националних идентитета који постоје у овом дивном граду, Војводини и нашој земљи", рекао је лидер ДС. 

Заједно са Тадићем, изложбу је обишао и председник војвођанске владе Бојан Пајтић који је подсетио да је Војводина једина регија у Европи са шест службених језика, проткана различитим националностима, вероисповестима, људима различитог порекла који умеју заједнички да славе своје благдане.

"Такав је случај и са Бачком Тополом где празнике заједничке славе Мађари,Срби, Словаци, Русини", рекао је Пајтић, додавши да је то "јединствен амбијент" и то не само у овом делу Европе већ и свету.

"То је амбијент који желимо да створимо и у целој Војводини и у целој Србији. Амбијент у којем ће људи живети заједно, а не једни поред других, амбијент у којем ће живети у складу и различитости доживљавати као предности, а не као недостатке", поручио је Пајтић.

Изложба ускршњих јаја је традиционална манифестација која се одржава од 2005. године и организује се и за католички и за православни Ускрс.

На изложби су поред ускршњих јаја биле изложене рукотоворине жена из више актива, народне ношње, уметничке слике, међу којима је био и портрет Бориса Тадића.

Манифестација је хуманитарног карактера и средства која буду прикупљена биће уручена хендикепираним лицима.

Претходно, Тадић и Пајтић су присуствовали Ускршњем богослужењу у цркви Безгрешне Девице Марије у Бачкој Тополи.

Ђилас: Карађорђева улица без камиона

Градоначелник Београда и носилац листе "Избор за бољи Београд" Драган Ђилас рекао да ће за нешто више од две године Карађорђева улица бити растерећена камионског саобраћаја, а да ће одмах након тога бити и реконструисана.

Ђилас је најавио и комплетну реконструкцију Душанове улице, како би и нови трамвај могао да се креће шинама у тој улици.

"Реконструисаћемо Карађорђеву улицу, као и Дунавску која се на њу наставља, сређује се Бетон хала, све ћемо то уредити и спојити у један комплекс. Када грађани Београда буду шетали Кнез Михајловом до Калемегдана, и спусте се до реке, моћи ће да се врате покретним степеницама до центра града", истакао је Ђилас.

петак, 26. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару