Читај ми!

УРС: Трећа опција за Србију

Србија не треба да настави правцем којим ју је водила Демократска странка, али ни да крене путем који нуди лидер напредњака, већ јој је потребна трећа опција уз јасан план УРС-а, рекао Млађан Динкић.

Лидер УРС-а Млађан Динкић сматра да Србија не треба да настави правцем којим ју је водила Демократска странка, али ни да крене путем који нуди лидер напредњака Томислав Николић и нуди као трећу опцију "јасан план" УРС-а.

"Не желим ни пут Томислава Николића. Не треба ни прва ни друга опција, већ трећа, јасан пут и јасан план који предлаже УРС", нагласио је Динкић на предизборном скупу УРС-а у "Белекспо центру" у Београду.

Динкић је навео да је "разочаран" како је ДС водила владу, јер "уз јаког председника, слабог премијера и министра финансија се не може решити ниједан животни проблем".

Он је рекао да није задовољан бројем инвеститора који су стигли у Србију, јер "у још великом делу градова и општина у земљи, па чак и у Београду постоје фабрике из прошлог века, а многе од њих ни не раде".

Динкић је критиковао и економску политику владе, посебно субвенције у пољопривреди, али и политику у грађевинском сектору, напомињујући да кандидатура коју је Србија добила за чланство у ЕУ није довољна, јер "неће Европа у Србији укинути таксе, већ Србија то мора сама да уради".

Говорећи о председничким изборима, Динкић је оценио да Србији треба председник који неће радити у интересу једне партије, већ свих грађана, због чега би, како верује, најбоље решење био кандидат УРС-а Зоран Станковић.

Станковић је поручио је да је повратак поверења у државу и правни систем превасходни задатак новог шефа државе.

Станковић је рекао да је прихватио кандидатуру за будућег председника Србије, јер жели да помогне грађанима Србије и "успостави ред и рад" у земљи.

Гојковић: Тринаеста пензија 

Кандидат Уједињених региона Србије за градоначелника Новог Сада Маја Гојковић обећала је суграђанима да ће им, уколико буде изабрана на ту функцију, у првој години свог мандата обезбедити 13. пензију, саопштила је Народна партија чији је она председник.

Гојковићева је, у разговору са Новосађанима на Лиманској пијаци и испред тржног центра Меркатор, представила свој изборни програм три пута пет, у оквиру којег је и сегмент о пензијама.

"Данас, на Светски дан здравља, желим да поручим новосадским пензионерима да ћу се у читавом свом мандату залагати за боље услове живота у Новом Саду а нарочито за боље услове у здравству", обећала је Маја Гојковић.

Она је рекла да ће обезбедити још једну пензију у години како се пензионери више не би суочавали са својим највећим страхом, да неће имати новца да купе лекове.

петак, 26. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару