Читај ми!

Николић: Банке се огрешиле о грађане

У Србији су се банке, које се понашају као наркодилери, огрешиле и о грађане и о привреду и држава то мора да исправи, рекао Томислав Николић у Ражњу.

Лидер коалиције "Покренимо Србију" Томислав Николић изјавио је да су се у Србији банке огрешиле и о грађане и о привреду и да држава то мора да исправи.

"Банке се понашају као наркодилери. Битно им је само да вас једном увуку у кредит, а онда морате из кредита у кредит под све тежим условима, док фирма не оде на добош. Ту држава мора да се умеша", рекао је Николић током обиласка фирме "Гербер" у селу Витошевац у општини Ражањ.

Николић је додао да инвестиција нема без кредита, да је тако у целом свету, али да није прихаватљиво да камата буде 27-28 одсто, уз курсну разлику од 30 до 40 одсто и тако да то више нико не може да намири.

Лидер напредњака је поручио да држава треба да помогне, јер не сме да дозволи да мала и средња предузећа остану на нивоу на коме јесу.

"Они морају да се развијају. У томе је просперитет Србије, јер ми гиганте још много година нећемо имати", рекао је Николић.

СНС: За несташицу лекова одговорни челници ДС

Српска напредна странка (СНС) упозорила је данас поводом Међународног дана здравља да у Србији постоји вишемесечна несташица лекова због које је здравље хроничних боленсика алармантно погоршано, и за то директно оптужила челнике Демократске странке (ДС).

"Здравље хроничних болесника алармантно је погоршано, јер недостају медикаменати којима своје болести држе под контролом. Деца оболела од цистичне фиброзе два месеца гладују јер нема ензима креона, који им омогућава нормалну исхрану", наводи СНС у саопштењу и додаје да је здравље становништва у неким деловима Београда додатно угрожено непостојањем канализације.

СНС оцењује да су "бивши председник Србије и председник ДС Борис Тадић и заменик председника ДС Драган Ђилас, директно, својим нечињењем или наопаким чињењем, одговорни што су хигијенски услови поражавајући и што је због несташице лекова људима угрожено здравље".

СНС је најавила да ће од првог дана свог мандата радити на томе да се грађанима обезбеди бољи квалитет живота.

"Створићемо добар пословни амбијент, привући инвеститоре, отворити нова радна места, а озбиљном социјалном и здравственом политиком, која подразумева редовно снабдевање лековима и изградњу комплетне канализационе мреже, унапредићемо здравље свих грађана".

петак, 26. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару